välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en solcell?

Postad av : Jonathan Nyberg

En solcell omvandlar solenergi till elektricitet. Enheten är ofta som en solcell. Dessa celler i allmänhet samman till grupper som fotoelektromotoriska celler, solpaneler och solpaneler. Solenergi kan utnyttjas och genomföras till en strömkälla genom att utnyttja alla funktioner på solceller

Funktion

Solceller fungerar när solljus påverkar en solpanel och fotonerna absorberas. Den negativt laddade elektroner flyttas runt med hjälp av ett material som fungerar som en halvledare. Denna process skapar elektricitet.

Funktioner

Solar fordon använda tekniken, och hus och företag kan använda solcellen teknik för att minska kostnaden för energiförbrukningen. Små enheter såsom trädgårdsbelysning använda solpaneler för att producera ljus.

Betydelse

Det mest avancerade systemet av solceller kallas högeffektiv solceller. Dessa har utvecklats under den tidiga delen av det tjugoförsta århundradet i ett försök att utnyttja solens gratis energikälla.

Missuppfattningar

Sammantaget solceller är ett ganska ineffektivt sätt att samla energi. Från och med 2007 kunde den bästa solceller använder endast 30 procent av solstrålningen reflekteras på deras yta.

Historia

Trots att det var inte förrän på nittonhundratalet som storskalig användning av solpaneler blev verklighet , var den grundläggande tekniken är etablerad i 1800-talet. AE Becquerel, fransk fysiker, upptäckte principerna bakom solceller år 1839, och Charles Fritts utvecklade den första solceller 1883.

    
    Copyright © 2011 give2all.org