välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en varm källa?

Postad av : Valon Istrefi

Varma källor förekommer naturligt genom olika geologiska processer som också bilda sådana fenomen som gejsrar och fumaroler. Hot Springs är mycket populära semesterorter på grund av deras terapeutiska fördelar samt deras naturliga skönhet

Du behöver:. .
Calculator

Definition

En varm källa är en naturliga, små vattenförekomst värms upp hydrotermiska åtgärder. Hot Springs måste vara varmare än andra omgivande marken anses vara en varm källa. En typisk varma våren är klart över temperaturen i den omgivande jorden, vanligen något över 100 grader Fahrenheit. Temperaturen på varma källor beror på hur mycket värme som levereras på djupet, att vattnet cirkulerar takt och blandningen av kylaren grundvatten in i systemet.

Bildning

jordens temperatur ökar med djupet. Som grundvatten tränger djupt i jorden, ökar det i temperatur, särskilt om det kommer i närheten av en magmakammare. Hot Springs form när detta vatten transporteras snabbt till ytan via en fraktur i berget eller fel linje. De hetaste källorna utgör vanligen i kalksten, där det varma vattnet löser klipporna, breddning sprickor som det varma vattnet färdas längs. Flödet och temperaturen är i allmänhet i samband med sammankoppling av sprickor i berget: Ju större och mer sammanlänkade av sprickor i berget, desto högre flöde och temperatur på vattnet

Platser

. Hot Springs normalt inträffar i områden med färsk vulkanisk aktivitet, områden fel eller i områden ovanför magma kammare. Varma källor finns i hela världen. Vissa platser är Hot Springs i Arkansas, Glenwood Springs i Colorado, Silver Springs i Florida, Steamboat Springs i Nevada, Dalhousie Springs i Australien, och Deildartunguhver på Island. Dessa platser är ofta besökt turistattraktioner och för terapeutiskt bruk.

Terapeutiska användningen och riskerna

Hot Springs är ofta uppskattade för deras terapeutiska fördelar. Den varma temperatur och hög mineralhalt i vattnet föreslås att hjälpa till med olika hudsjukdomar som eksem och psoriasis samt villkor som reumatoid artrit, fibromyaligia och smärta i samband med lupus. Många kurorter och rehabiliteringscenter öppna runt varma källor på grund av dessa fördelar.

Det finns dock vissa risker förknippade med hett vatten. Först av allt, varma källor är ofta för varmt för gravida kvinnor och barn. Dessutom har flera villkor satts i samband med varma källor. Det har förekommit bekräftade fall av legionella lunginflammation och Akantamöba infektion på grund av användningen av varma källor. Akantamöba kan frodas i varma källor, och infektionen kan leda till hjärninflammation.

Geotermisk energi

varma källor och den omgivande berggrunden har stor potential för geotermisk energi. Steamboat Springs i Nevada är ett utmärkt exempel på fjädrar som används för deras geotermiska kapacitet. De varma källorna i Steamboat Springs överstiga 190 grader Celsius. Tre geotermiska kraftverk tillhandahålls av fjädrar. År 1999 var dessa anläggningar kan producera 475. 000 MWhr av energi, tillräckligt för att leverera 30% av den energi som krävs för staten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org