välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

SideWinder orm information

Postad av : Camilla Näslund

SideWinder är en skallerorm som har gjort olika anpassningar till den varma, ökenregionerna den lever i USA och Mexiko. Sidewinders har en udda metod för att flytta och ett speciellt sätt att skydda sina ögon från skada som de gräver i sanden och smuts. De tre arter av sidewinders är giftiga och presentera ett potentiellt allvarligt hot i ett möte med en människa, så att folk alltid bör lämna denna orm ensam

Identifiering

En tunn hals, stout kropp och trekantiga huvud är alla funktioner i ett Sidewinder. Denna orm är inte särskilt lång, med storlekarna mellan 17 och 32 inches i längd. Färgen beror på underart och miljö, med nyanser av rosa, ljusbrun, brun, grå och grädde alla möjliga i olika kombinationer. The Desert USA hemsida säger att sidewinders har mörkare fläckar av färg på ryggen och en mörk linje som sträcker sig från ögat till början av ryggen.

Rörelseorgan

SideWinder namn kommer från dess metod för att flytta längs varmt, sand av sin omgivning, där få dragkraft blir problematiskt. För att slippa hela sin kropp i kontakt med den varma ytan, flyttar SideWinder hjälp av en looping, sidledes rörelse där endast två poäng av sin buk nuddar marken åt gången. Detta lämnar parallella "J" former i sanden eftersom ormen rör sig längs, enligt National Audubon Society Field Guide till reptiler och amfibier. När situationen kräver, kan en SideWinder flytta på samma sätt som en vanlig orm.

Jakt

SideWinder jakten efter bakhåll en intet ont anande offer med sitt gift för att förlama varelse och sedan svälja det hela. Sidewinders kommer gräva ner sig i sanden på natten eller i närheten skymning eller gryning, väntar på en känguru råtta, ficka mus eller ett liknande litet djur att våga närheten. SideWinder biter sitt byte och vänta på att giftet ska börja gälla, ormen låter gnagare gå och spår ner dem, men håller fast vid ödlor tills de löper ut

Funktioner

En triangulär och hornlike projekt över varje. öga på en Sidewinder och ger ormen den alternativa namnet "behornade skallerorm. " Dessa prognoser är dock inte horn, utan snarare en form av skydd för ögonen när ormen har att gräva i sanden. Alla ormar saknar ögonlock, men dessa skalor vika ner och täcka ögonen som SideWinder utgrävningar. Att vara Näsgropsormar, den sidewinders har speciella ansiktet sensorer som känner av värme och hjälpa dem att hitta föda i mörkret.

Geografi

Tre separata underarter av SideWinder finns i öknen sydväst. Mojave SideWinder finns i sydöstra extrema Utah, södra delen av Nevada och i Mojaveöknen i Kalifornien. Colorado Desert SideWinder finns i sydvästra Arizona, sydost Kalifornien och norra delarna av Mexiko. Sonoran SideWinder kan hittas i Arizona och Kalifornien i Sonora Desert.

    
    Copyright © 2011 give2all.org