välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tjur orm kost

Postad av : Annika Hultén

Tjuren orm är en av flera underarter av gopher orm och är en reptil som kan växa sig så länge som 6 meter i de största exemplaren. Tjuren ormen är en constrictor och ett rovdjur, döda dess djur offer genom att linda runt dem. Bull ormar gör de flesta av deras jakt på mat under dagen. Denna orm är ett av de vanligaste stora ormar i Nordamerika gräsmarker, gårdar och öppna skogar

Diet

kost av tjuren orm består av små gnagare som möss och ekorrar mark. Pocket gophers är en stapelvara i tjurens ormens kost i många delar av sitt geografiska räckvidd. Andra varelser som en tjur orm äter omfatta kaniner och andra små däggdjur samt fåglar och deras ägg. Ödlor och stora insekter finns också på menyn av en tjur orm.

Koppleri en måltid

När en tjur orm möter en potentiell måltid kommer det att ta tag i den med sina käkar och sedan packa in sin kropp runt det. Tjuren ormens storlek och styrka är oftast för mycket för de typer av djur den äter och ormen snart constricts och kväver sitt offer. Tjuren ormens käkar, enligt Enchanted Learning hemsida, för att sedan sträcka, med hjälp av speciella ligament, öppna tillräckligt brett för att svälja djuret huvudet först. Tjuren ormens matsmältningssystem har kraftfulla syror som smälta djuret Tjuren ormen kan gå veckor utan att äta efter att framgångsrikt fånga och konsumera en stor måltid.

Vanor och fördelar

"National Audubon Society Field Guide till Reptiler och amfibier "anger att en tjur orm har förmågan att snabbt vibrera sin svans, en rörelse som skapar ett ljud likt en skallerorm varning. Tjuren ormen kommer också förenkla sitt huvud under denna display. Detta kan leda till att människor dödar ormen av rädsla för att det är en skallerorm. Dock är tjuren ormens kost mycket fördelaktigt för människor, eftersom den förbrukar ett stort antal skadedjur som råttor, möss och andra gnagare. Människor bör avstå från att döda någon tjur ormar att de uppfyller och låta ormen att gå på väg.

Överväganden

Bull ormar kommer också att äta andra ormar och deras unga när tillfälle ges. En av reptil favorit mat är anka ägg, som ormen hittar i bon nära sjöar och floder. Tjuren orm har rovdjur, däribland hökar, örnar, uggla och däggdjur som satsen räv.

Intervall

Utbudet av tjuren orm innehåller många av staterna i västra delen av Förenta staterna. Bull ormar bor i mellanvästern och Great Plains i Iowa, Minnesota, Dakota, Illinois, Missouri, Montana, Kansas, Wisconsin, Oklahoma, Nebraska och Texas. Längst i väster är också hem till tjuren orm, med arter som lever Kalifornien, Oregon, Washington, Nevada, Arizona, New Mexico, Colorado, Utah och Wyoming.

    Previous:nothing
    Next:Kungen orm vs cobra
    
    Copyright © 2011 give2all.org