välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

biologiska framsteg görs med elektronmikroskop

Postad av : Jonathan Nyberg

Elektronmikroskop uppfanns i mitten av 1930-talet som ett svar på de begränsningar av ljus mikroskop, som bara kan producera 500X till 1000 gångers förstoring på grund av de krav som åläggs ljus genom optisk fysik. Ljus diffracts eller utbuktningar runt kanterna av linser och hämmar upplösningen eller klarhet fokus samt den kapacitet förstoring ljus mikroskop.
Utnyttja strålar av elektroner istället för ljus, kan elektronmikroskop förstora objekt med en uppåtriktad utbud på 300. 000 X deras storlek. Detta kan forskare undersöka föremål i extremt fina detaljer med nästan 3-D (tredimensionella) bilder. De används främst inom vetenskaplig och medicinsk forskning, med industriella tillämpningar, och även i bevis brottsplatsundersökningar

Du behöver:.
Bipolära transistorn
. DCpower utbudet.
1 mega-ohms motstånd.
1500-ohms motstånd.
100 kilo-ohms motstånd.
Elektrisk tråd.
Elektriska tång.
Skruvmejsel.
Två skrynkling stil ring terminaler.
Två alligator-klipp terminaler.

Forskningsresultat inom biologi på cellnivå

Användningen av elektronmikroskop har lett till framsteg i förståelsen av strukturen av biologiskt material. Genom att selektivt färgning X-avsnitt (tvärsnitt) av prover, har forskarna fått detalj på 3-D struktur cytoplasmiska organeller i cellen. Detta inkluderar Golgiapparaten, neurofibrils kromosomer, RNA och den tubulära systemet med tvärstrimmig muskulatur. Detta ledde till en djupare kunskap om cellens funktioner och processer.

Biologer har utvecklat olika färger och fläckar att lyfta fram vissa cellulära strukturer som bygger på deras kemiska komponenter. Ursprungligen dessa fläckar med utökad exemplaren ses med ett ljusmikroskop. De färgämnen och fläckar stöd som också ser detaljer med ett elektronmikroskop.

Advances in Gene studier på molekylär och atomär nivå

Senast forskare har tagit fram bilder av molekyler och atomer med hjälp av elektronmikroskop. Den helix-strukturen hos DNA uppenbarades för första gången i 3-D avbildning. Observationer av andra proteiner har låtit biologer att se deras struktur och 3-D interaktioner med andra atomer och molekyler. Detta har förbättrat enzym studier i att forskare kan visualisera hur lås och bom mekanismen fungerar både för att bilda nya proteiner och bryta ned andra. Elektronmikroskop undersökningar kan avslöja ytan egenskaper ett objekt (topografi), dess storlek och form (morfologi), dess sammansättning och dess kristallografiska information (arrangemang av atomer) av provet.

framsteg inom cellulär biologi och medicin

svepelektronmikroskop (SEM) har genomgått en betydande tekniska framsteg. Senast ny utveckling inom differential kontrast mikroskopi ha tillåtit biologer för att studera strukturer i levande celler utan invasiva färgningsprocedurer. Forskare räknar med att använda elektronmikroskopi att undersöka bindning av atomer och kemiska reaktionsmekanismer i realtid på atomär nivå.

Advances in forensisk

Ny forskning i brottsplatsundersökning teknik gör bevis på molekylär nivå som skall införas i brottmål, särskilt med fiber och cellulära bevis. Det möjliggör också för granskning av alla mikroskopiska främmande föremål närvarande på brottsplatsen som skall läggas fram i domstol.

Till exempel i början av 1990, var ett barn mördades i den lilla Alaskan staden Glennallen. Polis och åklagare dömdes en lokal man av mordet på indicier. När han överklagade den fällande domen, analyserade en kriminalteknisk forskare järnpartiklar finns på barnets kropp och på den misstänktes kläder ett SEM, och kunde ansluta. Den övertygelsen stod.

Förskott inom nanoteknik och nanovetenskap

nanovetenskap är rike atomer och möjligen subatomära partiklar. En nanometer är en miljarddels meter, eller hundra tusendel av bredden på ett mänskligt hårstrå. En atomkärna är ungefär 0,00001 nm i diameter. En cell utför sina grundläggande funktioner på nanonivå nivå. Vetenskapen har börjat göra stora framsteg med elektronmikroskop på subatomär upplösning. Dessa framsteg sträcka sig långt in de biologiska och kemiska vetenskaper samt i fasta tillståndets och materialvetenskap och-teknik.

    Previous:nothing
    Next:grönt vatten orm kost
    
    Copyright © 2011 give2all.org