välkommen www.give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

SideWinder orm fakta

Postad av : Stefan Svensson

SideWinder, Crotalus cerastes, hör till underfamiljen Crotalinae. Dessa är också känd som Näsgropsormar, och gruppen omfattar skallerormar. Sidewinders har den typiska attributen för andra skallerormar, inklusive en skallra, men de kan lätt skiljas från dem förekomsten av stora, hornlike strukturen ovanför ögonen. Vuxna är små och oftast endast 1,5 till 2 meter långa, men de kan växa till mer än 2,5 meter i längd

Geografi och Habitat

Sidewinders är reptiler i sydvästra öknar i Nordamerika, de är begränsade sydvästra U. S. och nordvästra Mexiko. I USA sidewinders allt från den nedre, östra halvan av Kalifornien, genom södra Nevada, till den sydvästra spetsen av Utah och västra Arizona. I Mexiko kan sidewinders finns i östra Baja California och västra Sonora. Sidewinders förmån öknar med lösa, vinden sanden vid låga höjder (under havsytan till ca 5. 900 fot), särskilt om sanden är toppad med vegetation såsom kreosot buske. Andra lämpliga öken livsmiljöer omfattar områden med hardpan, grus eller steniga substrat.

rörelseorgan

Det gemensamma namnet "sidewinder" anspelar på denna ormens framstående stil sidled rörelseorganen (side-lindning), som den använder för att få dragkraft när du flyttar över lös sand. Side-lindning innebär att flytta kroppen i sidled i en serie av S-formade kurvor, medan endast tillåter ett fåtal punkter på kroppen för att kontakta den heta sanden varje gång. Sidewinders lämna en urskiljbar rad parallella J-formad spår, med krokar i "J" s pekar i färdriktningen.

Diet

Sidewinders är sit and vänta rovdjur som livnär sig huvudsakligen på små gnagare och ödlor i öknen. Sidewinders bakhåll de flesta av sina bytesdjur utanför entréerna av gnagare och ödla hålor, där de väntar delvis begravd (ibland med bara huvudet och ryggen exponerad) för byte att växa fram. Vuxna äter mest små gnagare och ödlor, men kommer ibland konsumera små fåglar och ormar. Nyfödda och småfisk, å andra sidan, foder nästan uteslutande på ödlor.

Reproduktion

Parning sker antingen på våren eller hösten, med de flesta kvinnor som föder barn till sina ungar i augusti, september eller oktober. Sidewinders föda kullar som varierar i storlek från ett till 20 avkommor, de flesta kullar med sju till 12 barn. Den genomsnittliga längden på en baby SideWinder är cirka sju inches, och de väger cirka sex gram

Predators

Även giftig, sidewinders -. Synnerhet unga sådana-har många rovdjur. Rovdjur inkluderar kit rävar och prärievargar, som kan vara riklig i vissa områden. Stora rovfåglar-tornfalkar, hökar, ugglor, Roadrunners, korpar, shrikes och andra-är också vanliga rovdjur sidewinders. Sidewinders faller också offer för ett antal reptil arter, såsom leopard ödlor, ormar coachwhip, rosig boor och andra, större sidewinders.

Previous:nothing
Next:slät grön orm information

Copyright © 2011 give2all.org