välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Black Cobra orm information

Postad av : Valon Istrefi

Känd för sina dödliga giftet och olycksbådande utseende, är svarta kobror väl respekterad av dem som bor, arbetar och bedriver forskning med denna imponerande orm. Black Cobras är medlemmar av giftiga familj av ormar som kallas Elapidae, som också omfattar mambor och koraller ormar. Berömd för sina lysande defensiva display, varnar Black Cobra iögonenfallande övriga om sina dödliga slag när de blev hotade

Du behöver:.
Skurborste
. Milt tvättmedel.
Bad bassängen.

Taxonomi

Black Cobras är kända under många namn, såsom Pakistan Black Cobra, den indiska kobran eller helt enkelt den gemensamma Cobra. Dr Wolfgang Wüster, en herpetologist med University of Wales, har konstaterat i sin forskning på asiatiska kobror att det har förekommit en del förvirring och osäkerhet inom forskarsamfundet om de taxonomi några kobra arter. För närvarande är Black Cobra klassificeras som tillhörande släktet Naja (som omfattar alla rena kobror). Oftast är dock svart kobror (Naja naja) kallas indiska kobror eller glasögonprydda kobror gemensamt namn.

Utseende, är storlek och reproduktion

Naja naja variabel i sitt utseende. Färgen på Black Cobra's skalor kan vara brun, svart eller fläckig. Oavsett deras dominerande färg, svart kobror har oftast en tydlig ringformad märkning på halsen. Detta symboliska märkning fungerar som en varning när nacken tillplattad i sin defensiva hållning. Arten varierar i storlek från 3 till 6 meter i genomsnitt, men kan ibland bli större. Liksom alla kobror, avhandlingar ormar lägger ägg, men mödrarna ofta åtfölja och skydda äggen under inkubationsperioder, där den senaste cirka 50 till 60 dagar, ett atypiskt beteende drag för ormar.

Habitat, Range och Diet

Black Cobra finns ofta i skogar och på åkrar i Indien, Pakistan, Sri Lanka, Bangladesh, liksom delar av Nepal och Bhutan. Den Black Cobra livnär sig på gnagare, ödlor och grodor i dessa områden, vilket gör dem både ett stöd och ett hot mot människor som lever med dem. Genom livnär sig på gnagare, de hjälper att hålla grödor friska, men de är också dras till bebyggelsen och är mer benägna att ha kontakt med människor ökar risken för ett bett.

Venom och forskning

Cobras har goda skäl att befara. Ett bett från en kobra kan döda en fullvuxen människa på mindre än 30 minuter utan antivenin behandling, enligt Dr Suzan Stagg-Williams och forskarkolleger vid University of Michigan i deras online-publicering farmakokinetik ormbett. Naja Naja är den näst giftigaste arterna av kobra, endast överträffad av den filippinska Cobra (Naja philippinensis). Liksom alla medlemmar av Elapidae familjen, svarta kobror injicera en postsynaptiska nervgift till offer. Denna typ av toxin hämmar Meddelanden mellan nervcellerna, förlamande muskler, leder till andnings-eller hjärtsvikt. I april 2010 Offentliggörande av Toxicon forskare Carl-Wilhelm Vogel och David Fritzinger visade att det finns vissa positiva hälsofördelar för behandling av ledgångsreumatism från kemiska beståndsdelar av dödliga giftet.

Intressanta fakta

Trots att Black Cobra innehåller dödliga gift och denna art är känd för att vara aggressiv när de blev hotade, är det ofta ovilliga att öppna sin mun när bitande. Det har förekommit flera rapporter om torra bett, ses som varningar eller hot mot människor. Black Cobras är en av endast tre icke-spottande arter av kobra i Asien. De är kända som farliga kobror som används av ormtjusare om de har skyddats med ett förbud mot orm charmiga sedan 1991. Den indiska Cobra spelar en viktig roll i indisk mytologi som den symboliska mönster på baksidan av kobror huven tros vara resterna av Krishnas fotspår från en tid då han en gång dansade på huvudet av ormen.

    Previous:nothing
    Next:biologiska förstoring beskrivning
    
    Copyright © 2011 give2all.org