välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

brun träd orm problem i Guam

Postad av : Charlotte Wannberg

Den amerikanska territorium Guam, som ligger i västra Stilla havet, har historiskt varit en ö med rik biologisk mångfald trots sin relativt ringa storlek. Oavsiktligt införande av den bruna träd ormen (Boiga irregularis) till ön, som tidigare haft några inhemska ormar, har blivit ett varnande exempel på vad som kan hända med ett ekosystem när ett invaderande arter förblir okontrollerade

Du behöver:.
Vitlök väska.
String.
Nyjer tistel fröer.
Träd.

Biologi

Den bruna träd ormen är en slank, bak-FÖRSEDD MED HUGGTÄNDER trädlevande orm som är aktiv mest på natten. Dessa ormar kan nå längder på upp till 10 meter, men de flesta bruna träd ormar kvar i intervallet 3 till 4 meter. Brown träd ormar är opportunistiska ätare, äter allt som är tillgängliga, inklusive gnagare, ödlor och fåglar, vilket har bidragit till deras framgång på Guam.

Historia

Den bruna träd ormen, som är hemma i Papua Nya Guinea, Australien och Salomonöarna, ansågs ha införts till Guam misstag via fraktfartyg strax efter andra världskriget, enligt USA Geological Survey. På grund av bristen på naturliga fiender har den rikliga källor mat och ormens anpassningsförmåga, skjutit i höjden populationer av brun träd ormar på Guam.

Missuppfattningar

Brown träd ormar är extremt rika i djungeln i Guam. Förenta staternas Department of Agriculture rapporter befolkning uppskattningar av över 20 enskilda ormar per tunnland under delar av Guam. Trots denna extrema befolkningstäthet, möten med människor är mycket ovanligare än man kan förvänta. Få människor kommer i kontakt med bruna träd ormar, och envenomation av vuxna är relativt ovanlig.

Trots falska rykten om att ormarna söker sig eller försöker bakhåll människor, USDA hävdar att det är möjligt att uppehålla sig på Guam i åratal utan att någonsin se en levande brun träd orm.

Effekter

ekologi Guam har påverkats i monumentala sätt sedan införandet av det bruna träd ormen. Av öns ursprungliga 12 fågelarter, har 10 jagats till utrotning av den bruna träd ormen och de två återstående arterna är i fara. Förlusten av dessa fåglar kan ha negativa effekter på växtligheten på ön också, på grund av det faktum att fåglar är primära distributörer av utsäde på ön.

Människor har också påverkats negativt av bruna träd ormar. Ormarna är ansvariga för flera strömavbrott varje år när de passerar kraftledningar och orsaka kretsar för att korta ut. Många små husdjur falla offer för brun träd ormar också.

Control

Kontroll av bruna träd ormar på Guam består av både förebyggande och utrotning. Inkommande och utgående fartyg och flygplan kontrolleras stor utsträckning för att förhindra spridning av bruna träd ormar till andra öarna. Specialutbildade hundar används för att vädra ut potentiella orm passagerare.

Brown träd orm fällor som ständigt övervakas, är på plats under rådgivande i USDA. Fysiska barriärer har också placerats i syfte att isolera populationer av träd ormar. Ibland är ormar fångas för hand, även om denna process är ineffektiv. Alexandria Amand vid University of Minnesota rapporter om att vissa forskare utvecklar artspecifika sjukdomar bidra till att utrota ormar i större antal.

    Previous:nothing
    Next:västra tiger orm kost
    
    Copyright © 2011 give2all.org