välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

västra tiger orm kost

Postad av : Stefan Svensson

Västra tiger ormen är en liten, orm mycket giftiga hittas i västra Australien. Det brukar kallas svarta tigern ormen, eftersom det finns andra svarta tiger ormar finns i södra Australien och Tasmanien. Dess diet är i förhållande till där det är vanligast, eftersom det tenderar att leva i områden med högre halter av byten på grund av västerländska tiger ormar är strikta köttätare och inte äter någon växtlighet eller insekter

Du behöver:.
Läge karta (papper) med geografisk platsinformation.
Observerade data, inklusive platsinformation.
Penna.
Härskare.
Eraser (tillval).

Diet i Vilda

I naturen tenderar västra tiger ormen att äta små byten som är tillräckligt små för dem att svälja. Dessa byten kan inkludera möss, andra små gnagare, grodor, ödlor och mindre fåglar. Yngre ormar har en tendens att gömma sig i kärr och träsk att ha en diet av främst grodor, eftersom de är långsammare rörelser byten, medan vuxna västerländska tiger ormar föredrar att äta gnagare, ödlor och fåglar eftersom deras jakt förmågor är långt mer utvecklad.

Diet i fångenskap

I fångenskap kosten för västra tiger ormen liknar någon annan fångenskap orm, de får utfodras med råttor eller möss som antingen är levande eller har tinats från frysen. Andra orm djurhållare kan mata sina fångenskap västra tiger ormar fåglar, små ödlor eller bitar av kött, till exempel kyckling.

Jakt Prey

Tiger ormar är bra klättrare och har varit kända för att klättra i träd för att komma till fågelbon och äter fågelungar, och fjädrar har observerats i västra tiger orm avföring. Västra tiger ormar är också kända för att krypa in i hålor där mindre gnagare lever för att hitta sina byten.

Användning av Venom

Western tiger ormar är bland de 10 giftigaste ormar i hela världen. Detta gift inte bara tillåter dem att försvara sig mot attacker, men också för att oskadliggöra och smälta sitt byte med lätthet.

Varning

Western tiger ormar har en giftigt bett som är dödlig i 60 procent av obehandlade ärenden. Försiktighet bör iakttas vid utfodring i fångenskap västra tiger ormar, eftersom deras varierad kost och glupsk aptit typiskt skapar en aggressiv utfodring svar där de kan slå utan förvarning om de luktar byte.

    Previous:nothing
    Next:gröna träd orm fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org