välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

gröna träd orm fakta

Postad av : Stefan Svensson

Den gröna träd ormen, mer känd som dess vetenskapliga namn Dendrelaphis punctulata, kallas också den gemensamma gröna träd orm. Det är ofarligt för människor, och enligt NSW Wildlife information, Rescue och utbildning Service, denna art har den bredaste distributionen av alla träd orm arter och är vanlig i naturen

Identification

Den gröna träd ormen är smal, en piska, som svans och ett huvud som är något bredare än kroppen. Dess ögon är stora, med rundade elever. Beroende på var den lever, den gröna trädet ormen kan ha en rygg som sträcker sig från att vara att vara tråkig grönt till oliv till blått grönt. De flesta gröna träd ormar har ljust gul fjäll på deras ventrala områden. Vissa exemplar kan också visa blå eller ljusgul prickar på ryggen.

Geografi

Green Tree ormar hör hemma i norra tropikerna i Australien, samt den östra delen av kontinenten. De finns i både torra och våta miljöer, och de är lika bekväma i gräsmarker och skogar. De är en trädlevande arter och tillbringar större delen av sin tid i träd och buskar, säkra sig till sin abborre genom att linda sina svansar runt grenarna.

Storlek

Den genomsnittliga storleken på ett grönt träd ormens kopplingen kan variera mellan fem och 12 ägg. När dessa ormar full odlas, kan de variera mellan tre och fem meter, med några mycket stora exemplar växande till 6,5 meter.

Diet

Green Tree ormar är dagaktiva jägare och har hård syn. De äter främst grodor, som de är också mycket villiga att äta geckos, skinkar och andra ödlor. De är också kända för att ibland äta fisk, och de slukar sitt byte levande, utan förträngning.

Försvaret

Den gröna trädet ormen kan avge en obehaglig lukt musky när den är rädd. Det är också kunna blåsas i halsen och den främre delen av kroppen, sträcker ut så att den blå huden mellan skalorna är synlig. Detta beteende kan Larmet ett rovdjur nog att ormen kan komma undan. När tillräckligt upphetsad, den gröna trädet ormbett också, men detta är inte särskilt effektivt eftersom dess tänder är små, och har inga huggtänder.

    Previous:nothing
    Next:SideWinder orm anpassningar
    
    Copyright © 2011 give2all.org