välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

södra Ringneck orm kost

Postad av : Camilla Näslund

Den södra Ringneck ormen är en liten orm som är vanligast i de sydöstra delarna av USA. Att se en orm Ringneck personligen är dock inte så vanligt. De är tillbakadragna och nattlig karaktär, föredrar att tillbringa sina dagar under tak eller under jord gömma sig från rovdjur. Ringneck ormar bli aktiva på natten och ofta gräva underjordiska att avslöja byte

Taxonomi och beskrivning

Det vetenskapliga namnet på Ringneck ormen "Diadophis punctatus punctatus. " "Diadophis" kommer från orden "diadem," för "pannband" och "ophis," som betyder "orm", medan "punctatus" kommer från "punctum", som betyder "punkteras" eller "spot" på latin och är en hänvisning till den mörka markeringar längs undersidan. Ringneck ormar är små, med en genomsnittlig storlek på 6 till 10 inches. De har en smal svart kropp med en gul, grädde, orange eller röd-färgad ring bakom huvudet och en lätt färgad mage som en rad med mörka fläckar löper längs dess längd. Det är mer uttalad och väl definierade fläckar på magen som skiljer den södra Ringneck från sin relativa norra Ringneck orm (Diadophis punctatus edwardsii).

Range och Habitat

Den södra Ringneck Ormen är vanligast i den sydöstra delen av USA, även om dess sträcker västerut till Stilla havet. Populationer är ojämn inom distribution och inte vanliga väster om Texas. Ringneck ormar lever i skogar, ängar, myrar, längs steniga sluttningar och i någon annan miljö som innehåller våta och fuktiga mikroklimat för dessa ormar att jaga i. De ofta håla och kan hittas under stockar, stenar och annat skräp på marken.

Diet

På grund av sin storlek, är kosten för Ringneck ormar begränsade till små bytesdjur. De livnär sig på insekter, daggmaskar, sniglar, salamandrar, små grodor, ödlor och andra små ormar som lever i samma fuktiga miljöer.

Jaktmetoder

Ringneck ormar är främst nattaktiva jägare men de kan hittas på dagtid, särskilt tidigt på morgonen eller sent på kvällen. De spår sitt byte med sina angelägen luktsinne. När det ligger, de bits och sedan tygla sitt byte, kvävande det innan du sväljer det hela.

Intressanta fakta

När hotade kommer ringsnake curl sin svans och utsätta de färgglada skalor magen i ett försök att avvärja potentiella predatorer. Även om ringen-hals orm är ofarligt, ljusa färger är ofta ett varningstecken i natur och många djur kommer att tänka två gånger innan attackera. Ibland Ringneck ormar kommer att släppa en illaluktande mysk, exponera sina färgglada magen och spela död.

    Previous:nothing
    Next:skallra orm identifiering
    
    Copyright © 2011 give2all.org