välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en bunsenbrännare?

Postad av : Ulf Friberg

En bunsenbrännare är en enhet som används i laboratorier som har förmågan att värma olika ämnen för experiment. Den användes i stor utsträckning för detta ändamål till tillkomsten av kokplatta, men den är fortfarande utnyttjas i dag. Den Bunsenbrännare har en eld som kan justeras genom att fastställa hur mycket gas som används, eller kan justeras genom att bestämma hur mycket luft används . .

Missuppfattningar

Robert Bunsen var en 19th century tysk kemist som är allmänt antas ha uppfunnit bunsenbrännare. Trots allt är det döpt efter honom. Var dock Bunsen bara en av de män som deltar i att producera en bättre laboratorium brännare. Bunsen ville hitta en metod för att ha säker och ren värme i hans nybyggda laboratorium. En av hans assistenter kom med en idé om att en annan assistent-som också var en mycket skicklig mekaniker-kunde producera. Den färdiga produkten blev nära förbunden med Bunsen labb, och det var då känt som bunsenbrännare. På sin meritlista, sökte Bunsen aldrig patent på uppfinningen.

Funktioner

En bunsenbrännare består av ett vertikalt rör som består av metall som är ansluten till en bas av metall. Denna bas innehåller ett munstycke som kan anslutas till en energikälla, en gas ventil och en rökkanal justering som kan reglera hur mycket gas och luft är tillåtet att blanda. Gasen kombinerar med luft på botten av en bunsenbrännare. Det stiger till toppen, och det är sedan tänd. De resulterande lågan brinner rent och effektivt.

Typer

färg och värme av lågan som produceras av en bunsenbrännare beror på den mängd luft som tillåts komma in i röret. Om luften hålet på botten av Bunsenbrännare är stängd, kommer lågan vara gul, det är känt som en säkerhet låga eftersom flamman blandar bara med luften på den plats där brännaren är tänd. Luften hålet satt till halv öppna orsakar en starkare gul blå låga, och luften hålet nästan hela vägen Öppna resultat i ett varmare alla blå låga. En mycket varmare blå låga som är svårt att faktiskt se kommer till stånd när luftflödet är placerad på hela vägen öppen.

Förebyggande /Lösning

För att förebygga olyckor såsom brännskador eller skållning, bör försiktighetsåtgärder vidtas vid användning en bunsenbrännare. Hår och kläder bör noga säkras så att den inte kan exponeras för lågorna. Alla kemikalier som är brandfarliga i naturen bör hållas långt från bunsenbrännare, och det bör aldrig lämnas utan uppsikt när den används. Slangen som ansluter brännaren till sin gas källa måste kontrolleras och säkras. Alla uppvärmda objekt måste hanteras med stor försiktighet.

Överväganden

Basen i en bunsenbrännare inte bli varm, inte heller i mitten av röret blir varmt. Endast de allra överst på den blir uppvärmd. Den Bunsenbrännare används ofta med annan utrustning som gör det möjligt för personen att värma ett ämne. Tång, en stativ, en tråd grill, och bägare av glas används ofta i experiment med en bunsenbrännare.

    Previous:nothing
    Next:vad är en protonstråle?
    
    Copyright ©2011