välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur det mänskliga örat fungerar?

Postad av : Valon Istrefi

Ytteröra

Ytterörat är den enda delen av det mänskliga örat det är synlig. Den del av örat som sticker ut från huvudet kallas ytterörat. Ytterörat bidrar till att direkt ljudvågor till resten av örat, men det är inte nödvändigt för byråns funktion. Vax produceras av körtlar i huden på ytterörat. Vax skyddar hörselgången. Huden på yttre delen av hörselgången vilar på brosk och huden på den inre delen ligger på benen i örat. Den innersta delen av ytterörat är trumhinnan som översätter ljudvågor till vibrationer.

Mellanörat

Mellanörat är en plats bakom trumhinnan som är fylld med luft. Inne i mellanörat är de tre benen i örat, också känd som hörselbenen. De tre hörselben är Malleus, det incus och stapes, dessa ben är också känd som hammaren, städet och stigbygeln, respektive.

även inne i mellanörat är örontrumpeten, vilket hjälper till att reglera tryck i bihålorna. Den Malleus ansluter till incus, som ansluter till stapes. Dessa hörselbenen alla arbeta tillsammans för att hjälpa förstärker signalen att trumhinnan sänder. Den stapes ansluter till ett membran som kallas ovala fönstret, som är gränssnittet mellan mellanöra och inneröra.

Innerörat

Innerörat har två separata delar. Den del som ansvarar för förhandlingen är snäckan. Den andra delen, som är involverat i balans, kallas vestibulära apparaten. Snäckan är fylld med vätska. När ovala fönstret vibrerar, orsakar det vätska i innerörat att flytta runt. Inne i snäckan är ett membran som har en varierande tjocklek. Vibrationerna i ovala fönstret har en annan frekvens som motsvarar olika tonlägen av det ljud som örat är tolkning. Frekvensen av ovala fönstrets vibrationer överförs till vätska vågorna i innerörat. Vätskan i innerörat korsar över membranet i innerörat beroende på dess frekvens, som stimulerar nerverna, som sedan skickar en signal till hjärnan.

    Previous:nothing
    Next:hur man gör en snögubbe-kit
    
    Copyright © 2011 give2all.org