välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av reningsverk

Postad av : Jonathan Nyberg

Avloppsrening är en av de saker som lätt kan identifieras (mest alla vet vad en växt ser ut) och är nödvändigt för det moderna livet, men inte allmänt känd. Många tror att kärnan i avloppsrening är kemisk, när det faktiskt oftast är baserad på nyttiga mikroorganismer. Hur dessa mikroorganismer sätts i arbete i att rena avloppsvatten är det viktigaste elementet i kategorisera avloppsreningsverk

Identification

mer exakt beskrivning för avloppsrening är inhemska avloppsrening. Detta är processen för att städa upp avloppsvatten från inhemska och vanliga kommersiella källor, men det brukar inte omfattar sanering av avloppsvatten från tung industri, jordbruket (t. ex. industriellt jordbruk) eller radioaktiva källor som kärnreaktor kylvatten.

Funktion

Modern, effektiv reningsverk alla försök att behandla avloppsvatten genom tre individuella stadier: primär, sekundär och tertiär rening. Det vanliga sättet att skilja mellan olika typer av reningsverk är genom de medel som används för att uppnå sekundär rening.

Primär behandling är det första steget, där ämnen som är lätta att ta ur avloppsvatten tas bort. Dessa omfattar vätskor som fett och olja (som kan skummas från ytan), stenar och grus (som kan bli ansträngt) och skräp (som kan vara rakade).

Sekundär rening är avsett att minska den biologiska föroreningar i avloppsvatten. Eftersom detta är vanliga sätt att fastställa ett reningsverk typ-, "kommer de att behandlas individuellt och i detalj nedan.

Tertiärrening är tänkt att förbättra vattenkvaliteten innan du sätter tillbaka vattnet i miljön. Detta innebär ofta användning av antingen konstgjorda filter eller konstgjorda, naturliga filter såsom byggandet av en lagun eller konstgjord våtmark med vass. Det kan också vara behandlingar behövs för att avlägsna överskott av kväve och fosfor. Det finns vanligtvis en slutlig desinfektion, vanligtvis antingen genom klorering eller UV-behandling.

Typer

Sekundär rening är den typ som den största och mest betydande tekniska skillnader i reningsverk äga rum. Det finns många sätt att gå om att minska den biologiska föroreningar i avloppsvattnet, men ett gemensamt drag är att främja mikroorganismer att äta eller eliminera oönskade element av avloppsvatten. Aktiverat slam använder syre för att främja aeroba processer som tar bort organiskt avfall. En variant på denna typ kombinerar aktivt slam med ett membran separationssystem.

Biologisk kolsyrat filter arbete med hjälp av en filare medium (antingen upphängd i lösning eller är knutna till ett lager av grus på botten av tanken) för att uppnå avlägsnande av organiska och denitrifikation.

Filtrera sängar sätta avloppsvattnet i en tank över en bädd av koks eller kalksten marker som stöder tillväxt av mikroorganismer som livnär sig på det organiska materialet i avloppsvattnet. Dessa mikroorganismer i sin tur matas på av maskar och liknande.

roterande diskar arbete genom att placera den aktiva komponenten i ansiktet av en skiva. Det är sedan sakta vridas tanken, ständigt på nytt utsätts för det fria och ge extra syre den aktiva mikroorganismer måste arbeta.

För behandling typ som har öppna tankar på detta stadium, luftare yta kan användas för att främja den rätta miljön för tillväxt av aktiva mikroorganismer.

Den sista etappen av sekundär behandling, oavsett typ, är att mata avloppsvatten i en tank och låta sediment att lösa.

Överväganden

slam som uppstår från avloppsvatten måste behandlas separat från vattnet som läggs tillbaka i miljön, lägga till ett extra rynka på problemen i reningsverk. Detta uppnås vanligen genom kombinerad anaerob och aerob rötning (där man använder icke-syre och syre-med hjälp av bakterier), och eventuellt kompostering att försämra biologiska föroreningar av detta fast avfall biprodukt.

Missuppfattningar

I motsats till vad många tror, vattnet som produceras av ett avloppsreningsverk är renare, snarare än ren. Det är på intet sätt säkert att dricka eller anses "dricksvatten", även om det kan vara tillräckligt säkert för direkt användning i ändamål såsom bevattning (som görs i Israel). Tanken bakom avloppsrening är att efterlikna de processer som pågår i naturen om en påskyndad grund. Således är det vatten som hälls genom ett reningsverk i en flod tillräckligt säkert för att sättas dit, eftersom det kommer att vara kraftigt utspätt och själva floden kommer att fungera som ett fjärde steg av behandlingen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org