välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en båt som flyter

Postad av : P-O Lennartsson

Att bygga en båt som flyter av vardagliga material är en stapelvara experiment i årskurs skolklasser vetenskap. Det är också ett populärt experiment för hem-schoolers, och kan utföras av även de minsta barnen om föräldrarna är tillgängliga och villiga att hjälpa. Nyckeln till att förstå varför båtar flyter, är begreppet flytförmåga

Du behöver:.
Knytnävsstora boll av clayLarge skål med vatten


1
Dela upp knytnävsstora boll av lera i två lika stora bitar. Pressa en bit till en kompakt boll. Craft andra bit lera i en båt form som är bredare än den är hög.
2.
Placera båda bitar av lera i vattnet. Den kompakta kulan kommer att sjunka, men båten formade leran ska flyta. Detta beror på eftersom det omfattar ett större område i vattnet, trycker den mot vattnet mer och vattnet skjuter tillbaka och höll upp det.
3.
Justera båtens form så att du får en känsla för hur mycket område den ska omfatta för att flyta. Om du komprimerar det för mycket det kommer att sjunka, de bredare du gör det, desto mer vikt du skulle kunna lägga i den och ha den fortsätta att flyta.
4.
Duplicate dessa principer med något material som du väljer. Även metall flyter om den tränger, trycker mot, tillräckligt med vatten. Om båten du gör sänkor det är eftersom det är för högt eller inte tillräckligt brett. Justera detta

tips och varningar


  • Dricks är över en annan brist som gör båtar sjunker . Överväg att lägga till en köl. Ett veck ner längden på båten från framsidan till banken för att stabilisera båten. Du kan också minska dess höjd, eftersom höga båtar har en högre tyngdpunkt och är därmed mer benägna att välta. Din båt kan stoppa flytande så småningom, eller inte bära så mycket vikt, om du gör det ur ett material som absorberar vatten. Objekt som frigolit som täcker en hel del yta, men är inte tunga är speciellt bra för att skapa flytkraft.
    Previous:nothing
    Next:göra styrofoam
    
    Copyright © 2011 give2all.org