välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en liten väte generator

Postad av : Camilla Näslund

Bygga en liten väte generator så enkelt som att exponera tråd tips under provrör inverterad i ett glas vatten. Den el går genom vattnet och delar den sönder i kemiska komponenter av H2O som är två delar väte och en del syre. Eftersom provrören fylla, är en fylld med vätgas. Eftersom blandningen inte kommer att lagras mycket länge, är det inte nödvändigt att separera gaser. En något större versionen kan användas för att fylla upp Smörgåspåsar med gasen

Du behöver:.
Fyra 1/2-tums dymling rodsFive identiska 9-tums fyrkant rostfritt stål pans24 1/2-tums distanser av 1 /2-tums innerdiameter PVC-rör.
Hårtork med brytare i cordLight dimmerPlastic hink med snap-on lufttät lidPlastic cement blandas tubJB epoxy weldWater bottlePing-pong ballPlastic tubingFingernail clippersAligator pistol clipsHot lim glueBack upp krets handskar breakerRubber och andra icke-ledande equipmentGas säkerhet detektor för att kontrollera leaksSandwich påsar .


1.
Få så mycket bly tråd ur hårtorken som möjligt genom att montera ned den och klippa upp i sladden. Sladden kommer att ha en knut i den för att förhindra den från att glida ur lampan. Obundet denna knut och dra ut sladden ur. Om du inte kan ta bort sladden, klippa tråd strax under denna punkt på utsidan av enheten.
2.
Strip kabeln 1/2-tums från spetsen på sladden. Hjälp av ett par nagel klippare, skuren i plasten runt tips av trådarna, men inte i själva metallen. Plasten ska sedan glida av att exponera tråd. Skruva alligator wire klipp till slutet av trådarna.
3.
Borras ett hål i de fyra hörnen av stål kokkärl, en tum från båda kanterna, med 1 /2-tums diameter borr. Efter den första pannan, använda den som en guide genom att placera det över den återstående kastruller och borra igenom dem alla i en skorsten.
4.
Sätt den första pan på marken med den översta nedåt. Sätt i pluggarna i varje hål. Om de inte går i lätt, sätt dem med en vridande rörelse, sand ner dem eller sticka borren i hålet och med borr påslagen och pannan förankrade försiktigt vicka borren runt i en cirkelrörelse. Se till att lite redan sitter i hålet djupt nog så att det inte kommer ut. När spön är i hål, limma dem på plats.
5.
Limma distanserna på plats så de håller pannorna borta från varandra på exakt samma avstånd för varje panna. Limma distanserna på plats och sedan alternativ limning i distanser och kastruller. Låt detta torka över natten med en hylsa på toppen av hela apparater att hålla upp pannan på plats. På morgonen sänkte dymlingar, så att de inte sticker ut mer än en fjärdedel tum. Vänd apparaten och limma två distanser på slutet för att hålla kastruller på som tidigare på botten av högen medan den torkade. Vänta tills limmet torka igen.
6.
Lägg till en locket med en liten skåra i sidan som passar de stora plasthink så att sladden inte skadas när locket snaps stängas. Täta detta hål runt sladden med den heta lim, noga med att inte smälta eller skada sladden. Med sladden utdragen bör krokodilklämmor bifogas kastruller på motsatta sidor av generatorn. Detta lock förhindrar spill från snabbt stänk över sidorna av behållaren. Locket bör ha ett lim kontakten från en limpistol för att hålla sladden på plats. Var noga med att inte smälta isoleringen på sladden vid limning det. Pluggen ska vara lufttät och hela apparater bör kontrolleras för detta efter varje användning.
7.
Skär ett hål på hinken där en vattenflaska av plast ska limmas, med den gängade mun mot hålet. På undersidan vänd mot himlen, bör samla in röret limmas. Flaskan hjälper till att hålla vattnet från att sugas upp i röret vid något vatten skulle ha fått framför gasbubblor i röret. Om så önskas kan en liten pingisboll placeras i vattenflaskan som bruket indikerar gasproduktion genom att flytta runt som gas flyttar runt den.
8.
Sätt hinken i disponibel cement badkar för att hjälpa fånga upp eventuellt spill. Kontrollera ännu en gång för att se till att enheten och operatören är tydliga i ledande material. Operatören bör torka händerna helt och överväga isolerande handskar. Operatören ska koppla in enheten och lyssna efter tecken på gasproduktion. Den pingisboll bör ange om betydande mängder produceras, även om denna metod inte idiotsäkert.
9.
Anslut för att starta enheten som genererar vätgas. Om effektbrytaren i tråden är löst och stängs av, få en variabel resistor eller en dimmer för att minska mängden ström som flyter genom kretsen genom att vrida på motståndet upp och ner. Var noga med att inte låta någon av gasen som genereras fly, eftersom gas och elektricitet eller någon tändkälla kan vara farliga. Vätgas exploderar om den antänds.

Tips och varningar


  • Använd inte kastruller som har en halkfri beläggning Eftersom pannorna får inte leda elektricitet. Skålar bör användas men bör inte koppar. Även om koppar är ett utmärkt koppar fräter i vattnet tills det löser sig, inte ens i destillerat vatten.  Kom ihåg att väte och syre är luktfritt och kan fly utan att göra ett ljud. A (vätgas) gasdetektor är det enda sättet att veta om det finns en läcka och kan hyras eller köpas.
  • Se alltid till att allt som är borrad är väl förankrad så att den inte kommer att röra sig när borra är påslagen. Vätgas är brandfarligt och explosivt. Syre är också mycket farligt och är en biprodukt av denna vätgas generator. Följ alla lagar och handtag enligt MSDS (Varuinformationsblad) riktlinjer. Koppla inte in enheten tills den är klar att användas och har redan ansluten. Operatören av denna enhet bör aldrig vara våt eller vidrör vatten /ledande ytor. Stå på högre mark så att om skopan klarar att spilla kommer vattnet inte kontakta operatören. Om skopan inte spilla, omedelbart släppa brytaren och dra ur kontakten ur väggen. Denna verksamhet är oerhört farligt och är bättre kvar att utbildad personal. Prova inte detta hemma.
    Previous:nothing
    Next:fördelar av fossila bränslen
    
    Copyright © 2011 give2all.org