välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du vill justera ett spegelteleskop

Postad av : P-O Lennartsson

Du kan spendera oräkneliga timmar och nätter utforska universum med en reflekterande teleskop och lite grundläggande kunskaper. För att komma igång måste man veta hur man ansluter ett spegelteleskop. Teleskop behöver inte vara "off" med mycket att vara värdelös för natten visning, och eftersom de flesta teleskop lätt kan slås lite ur läge, kan du behöva utföra de här stegen ofta

Du behöver:.
Blandning skålar.
Blender.
Handduk.
Kavel.
Sugrör.
Cookie blad.
Garn.
Allrengöringsmedel mjöl.
Strösocker.
Bakpulver.
Bacon fett eller smält ister.
2 ägg.
Vilda fåglar utsäde.
Plast förvaring av livsmedel väskor.


1.
Leta reda på okularet och sökaren på teleskopet. Beroende på hur bekant du är med teleskopet du använder kan du behöva hänvisa till bruksanvisningen för ett teleskop diagram. Konfigurationen av dessa komponenter kan variera från en stil spegelteleskop till nästa.
2.
Ställ upp teleskopet i en mörk clearing. Det är bäst att anpassa teleskopet strax före användning, eftersom transport kan slå den ur läge, även om du hanterar det försiktigt. När du väljer var du ska ställa in teleskopet, tänk på att förekomsten av eventuella omgivande ljus kan översvämmas teleskopet med ljus och gör tittningen.
3.
Ta okularet med den lägsta förstoring av din teleskop kit och låsa in den i okularet fästet. Om en annan okularet är redan låst på berget, ta bort den först.
4.
Titta genom okularet och justera teleskopet tills månen blir synligt. Tekniskt sett kan du använda någon identifierbar himlakropp att anpassa ditt teleskop, men månen är ofta det bästa valet eftersom det är så stora, ljusa och omedelbart.
5.
Justera teleskopets position så att månen är i mitten av okularet.
6.
Lossa skruvarna eller vred runt sökaren.
7.

Titta genom sökaren samtidigt som du dra åt skruvarna. Du kommer att se till att visa förändringar i motsatt riktning mot varje skruv som dras åt. Dra åt skruvarna som behövs för att få månen helt centrerad på hårkorset i mitten av tillämpningsområdet uppfattning.
8.
Låsa ner sökaren om ditt teleskop är utrustad med mekanism för detta. Inte alla teleskop har ett lås eller stag för att stabilisera denna omfattning.

Tips och varningar


  • spana ut bra visning platser under dagtid. Ideal platser är öppna fält på landsbygden, bort från stadskärnorna. Absolut mörker är bäst, och områden med få eller inga träd ger den bredaste utsikt över horisonten.
    Previous:nothing
    Next:hur man skapar en magnet
    
    Copyright © 2011 give2all.org