välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kemiskt förfina guld

Postad av : Jonathan Nyberg

Kvaliteten på guld mäts med ett betyg som kallas karat. Det är därför guld artiklar är stämplade med 10k, 14k, 18k, etc. Guld med högre karat betyg har mer guldhalt än guld med en lägre karat betyg. Exempelvis är 14k guld ca 58 procent guldhalt, 18K guld är ungefär 75 procent guldhalt och 24k guld är rent guld. Den återstående procentandelen av guld som inte är ren består av koppar och andra metaller som smält in i guld när den var i ett smält tillstånd. Det är möjligt att använda en kemisk process för att avlägsna dessa överskjutande material så att ditt guld är mer raffinerad. Med hjälp av denna process, kan du stänga av lägre kvalitet guld till rent 24k guld. Följ dessa steg för att lära kemiskt att förfina guld till rent tillstånd

Du behöver:
GoldChemistry beakerAqua kungsvatten (kemisk) Sodium meta typen "bisulfit (kemisk) Gummi glovesRubber apronSafety gogglesFace mask

<. h4> Hur Kemiskt Förfina Guld
1.
Ta korrekta säkerhetsåtgärder. Du kommer att arbeta med flyktiga kemikalier under processen att renodla guld. Kungsvatten, i synnerhet, är en farlig kemikalie som kan bränna genom människokött. Tjocka gummihandskar, en gummi förkläde och skyddsglasögon skall användas vid alla tillfällen. Använd en ansiktsmask om det alls är möjligt, liknar de som bärs av professionella asbestsanering. Detta kommer att skydda dig från någon giftig rök ut av kemikalier.
2.
Placera guld i botten av en kemi bägare. Om du har tillräckligt med guld att det är staplade mer än ett par inches i botten av bägaren, kan du överväga att bryta upp den i flera delar istället för raffinering allt på samma gång. Om en kemi bägare är inte tillgänglig, kommer en tjock Pyrex varumärke glasbehållaren göra, men kemin bägaren är att föredra eftersom det är en högre /djupare behållare att arbeta med.
3.
Långsamt Häll kungsvatten i bägaren. Fyll bägaren till hälften med denna kemikalie. Häll mycket långsamt, är extra noga med att inte stänka något av de kemiska. Kungsvatten är en flyktig kemikalie som kommer att bränna igenom dina kläder, hud och muskelvävnad vid kontakt. Använd kemikalier i ett väl ventilerat utrymme att minska mängden av farliga gaser i luften.
4.
Fyll återstående hälften av bägaren med natrium meta bisulphate. Återigen, häll den kemiska sakta, försiktigt så att inte stänka eller att överfylla behållaren. Låt blandningen stå i cirka en timme per uns guld förfinas. Kombinationen av kungsvatten och natrium meta bisulphate kommer att bränna bort all koppar eller andra metaller som är låsta i guld, vilket innebär att endast rent 24k guld bakom.
5.
Återställ guldet från kemisk lösning. Försiktigt tömma kemikalier från bägaren på en glasburk, där de kan lagras för framtida användning. Lämna guld i botten av kemi bägaren under den återstående kemikalier har avdunstat. Skölj guld noga med vatten och låt den lufttorka. Du har nu kemiskt raffinerad ditt guld till ren 24k skick.

Tips och varningar


  • Använd inte denna process på smycken räknar med att ha 24k guld smycken på slutet. Du kommer att ha 24k rå guld i stället för smycken. Det är bäst att reservera denna process för användning på skrotguld.
    Previous:nothing
    Next:reningsverk information
    
    Copyright © 2011 give2all.org