välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör tandpetare flytta in i ett stjärnmönster

Postad av : Jonathan Nyberg

Om du lägger ut brast tandpetare i ett mönster på bakplåtspapper och tillsätt vatten till dem, något ovanligt händer. Du kan göra detta som ett experiment för ett forskningsprojekt i skolan, som ett hem skolprojekt eller bara på kul att ta reda på vad vattnet gör att trä tandpetare

Du behöver:. .
5 platt-sidig tandpetare
Vax papper.
Eye pipett.
Vatten.


1.
Välj 5 platt-sidig tandpetare. Bryt varje tandpetare i hälften mitt i centrum av tandpetare. Se till att du lämnar tandpetare intakt efter du knäppa dem.
2.
Boka alla 5 av dessa tandpetare ner på ett ark bakplåtspapper så att varje av de brast tandpetare göra ett "V"-form och är vända mot varandra runt i en cirkel.
3.
tippa vilken form tandpetare kommer att ligga när du lägger vatten till centrum. Om att göra detta som en grupp projekt eller med en vän, diskutera vad du tror kommer att hända.
4.
Tillsätt 1 eller 2 droppar vatten till tandpetare mönstret du har gjort direkt i Center med hjälp av en pipett eller genom att doppa fingret i vatten och låta vattnet droppa på tandpetare.
5.
Titta som tandpetare vända sig till en stjärna mönster.
6.
Diskutera varför ni tror att tandpetare bildas detta mönster efter tillsats vattnet.

tips och varningar


  • trä tandpetare består av porös fibrer som lätt absorberar vatten, ungefär som en svamp. När vattnet släpptes på brast tandpetare, var det upp i fibrer, som expanderat och flyttat ut i en rakare ställning och därmed skapa ett stjärnmönster.
  • Om du bryter tandpetare helt på mitten efter att du snap dem, kasta tandpetare och använd ett annat. Dessa tandpetare måste vara intakt för experimentet ska fungera.
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org