välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka egenskaper av elementet gadolinium?

Postad av : Jeanette Morales

Du behöver:
vattenglas
. Vatten.
Kartong torget.
Stor och tydlig glasskål.
Karamellfärg.

Den silvervit metall gadolinium ingår i lantanider serie av det periodiska systemet av elementen. De lantanider är mer allmänt kallas sällsynta jordartsmetaller. De "sällsynta jordartsmetaller" upptäcktes först i oxid malm material gadolinit, uppkallad efter finska kemist Johan Gadolin. Även kemiskt dessa element är i regel liknande besitter gadolinium speciella egenskaper som gör den överlägsen för vissa applikationer.

Utestående Neutron Absorption

Gadolinium har den högsta termiska neutroner tvärsnitt av fysiska element, vilket gör det till bästa tillgängliga materialet för neutron absorption strålskärmning. NASA anställd gadolinium som strålskydd i Bonner Ball neutrondetektor (BBND) används inuti den internationella rymdstationen. NASA berättar att i neutron /proton strålning provning, är en av fyra enheter som omfattas av gadolinium, i egenskap av en kontroll. För denna enhet, "neutroner inte kan penetrera den täta gadolinium. "

Paramagnetiska egenskaper och MRT kontrastmedel

I djurförsök kallade organiska föreningar peptider som har kombinerats med atomer gadolinium metall som bildar kemiska komplex som sedan penetrera celler, som studeras av magnetisk resonanstomografi (MRT). Således NCBI Pub Med säger, "Research in vitro tyder på att nybyggda peptider skulle kunna vara en vektor för att spåra mesenkymala stamceller. " Eftersom gadolinium koncentrat i onormala vävnader, har den använts för att identifiera de platser av små tumörer, till exempel inom örat kanalen. Även gadolinium är generellt giftiga, komplexen som används för radio kontrast är inte lika giftiga. Forskning om användningen av gadolinium på detta sätt fortsätter.

Gadolinium Granater

Gadolinium har mer oparade elektroner än något annat element, som ger till den del intressanta magnetiska egenskaper. Medan gadolinium gallium granat används för att göra konstgjorda diamanter, är det också för att göra en mängd magnetiska minnen som kallas "bubbla minne. " Bubble minne behåller data intakt även när strömmen är avstängd. Gadolinium yttrium granat är ett substitut för ruby och används vid tillverkning av lasrar och som mikrovågsugn filter. Gadolinium iron garnet är av intresse för dess magnetiska och kristallina fältinteraktioner.

Tunna filmer för videoinspelning Heads

Brookhaven National Laboratory, i ett 2002 pressmeddelande behandlar användningen av gadolinium i tunna filmer som används för bland annat video-inspelning huvuden. I stället för att ersättas, nya tekniker tillämpas för att studera egenskaperna filmen eller beläggning visas efter att på ytan substratet under. Att veta detta bör göra det möjligt ingenjörer att öka kraften i lösningen av sådana huvud videoinspelning filmer.

    Previous:nothing
    Next:stadier av solen & månen
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org