välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger ett fiberoptiskt ljus

Postad av : Camilla Näslund

Fiberoptisk belysning är tillverkade av en eller flera optiska fibrer. Dessa fibrer utgör grunden för fiberoptisk kommunikation med är en teknik för överföring av information genom att överföra ljus impulser. Fiberoptik är en viktig del av telekommunikation, optik bildbehandling, medicin och elektronik. Eftersom de inte använder någon el och är ganska små, fiberoptisk belysning är användbara på olika specifika villkor, såsom fjärranalys

Du behöver:. .
Optiska fibrer
Rakblad.
Brukskniv.
Värmekälla.
Plastbehållare.
Superlim.
Halogenlampa.
Batteri.


1.
Skär fibrer till en lika lång, och se till att klippa är rent och snyggt. Du måste använda en mycket vass verktyg, såsom en brukskniv eller ett rakblad med utbytbara klingor. Håll fibrer perfekt fortfarande att göra en jämn klippning.
2.
Sig samman en av ändarna på fiberoptik. Använd en stabil och säker värmekälla till något smälta ändarna av fibrer alltså ihop dem i en slät yta. För att göra en funktionell och praktisk fiberoptiska, fibrerna måste fogas samman.
3.
Sätt en halogenlampa eller en liten reflektor inne i en liten plastbehållare. Det är bäst att använda en genomskinlig rund box-liknande behållare med lock. Storleken på behållaren ska bara tillräckligt för att innehålla halogenlampa. Detta kommer att bli den stå, eller basen i din fiberoptiska ljus, så gör det inte större än det behöver vara. Limma halogenlampan till botten av behållaren.
4.
Limma den nedre änden eller gick slutet av fiberoptik till det genomskinliga locket med super lim. Lägg märke till hur lim, locket och optik själva är alla genomskinliga, vilket gör det lätt för halogen ljus att passera.
5.
Fäst en 12 V eller ett 9V batteri till halogen lampa. Lampan kan 20W eller 50W, beroende på vilket mer bekvämt för behållaren.
6.
Slå på fiberoptisk ljus genom att tända halogen källa inne i basen.

tips och varningar


  • Istället för en halogenlampa, kan du använda en LED-lampa också.
  • Var ytterst försiktig när du skär av fibrerna med en vass rakblad.
    Previous:nothing
    Next:lätt hem projekt baserade på gas lagar
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org