välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

regnskog djur som kamouflage

Postad av : Annika Hultén

Enligt den tropiska regnskogen Information Center, mer än hälften av djuren på jorden finns i regnskogar i Central-och Sydamerika, Afrika, Madagaskar och Sydostasien. Dessa regnskogar omfattar cirka 7 procent av jordens yta. Vissa regnskog djur har anpassat sätt att smälta in i sina miljöer med hjälp av kamouflage för att undvika rovdjur. Det finns många djur i regnskogen som kamouflage.

Cryptic gräshoppa

Den kryptiska gräshoppa är en insekt i familjen Tettigoniidae, tillsammans med syrsor, gräshoppor och leafhoppers. De lever i regnskogen skiktet eller matta, gömda bland små träd, buskar och snår. De kan undvika rovdjur genom liknar färg, konsistens och storlek av regnskog blad.

Chameleon

kameleonten är en märklig varelse som kan ändra sin hud pigment för att matcha sin naturliga omgivning för att undvika upptäckt av rovdjur. Den kamouflage är en kemisk reaktion som utlöses av den tid på dagen, temperatur, typ av belysning och kameleonten temperament. De lever i träden i skiktet och skyddstak av regnskog.

Tvåtåiga sengångare

tvåtåiga sen lever ett ensamt liv i träden i regnskogen canopy. Enligt Rainforest Action Network, är lättja en av jordens långsammaste djur, rör sig så lite och så långsamt att grönalger har tid att växa på sin päls. Den gröna alger, tillsammans med lättja bruna päls, fungerar som kamouflage, hjälper det att smälta in i omgivande gröna och bruna blad.

Owl Butterfly

Ugglan fjäril lever i den täta regnskogen i Centralamerika och norra delen av Sydamerika. De tillbringar större delen av tidiga morgnar och kvällar flyger runt livnär sig på växter och insekter. Deras dagar spenderas vilar på barken av träd, där deras bark-liknande mönster och färg kamouflage dem från rovdjur. De har också särskiljande stora, runda uggla-liknande öga mönster på sina vingar som bidrar till att avskräcka fåglar som kanske vill dem för ett mellanmål.

Fer-de-Lance Snake

fer-de-lans orm är en giftig näsgropsormens som lever i regnskogen undercarpet eller golv och skiktet av både Central-och Sydamerika. Sin multi-mönstrad färgning av bruna, svarta och vita hjälper det att smälta in i regnskogen skräp som ruttnande blad, borste och kvistar. Dess kamouflage används för att inte bara undvika den enda rovdjur (människor), men också att gömma sig från sitt byte (fåglar och små däggdjur) för att fånga dem ovetande.

    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org