välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekten av klor på bladguld

Postad av : P-O Lennartsson

Bladguld är namnet på väldigt finmalt ark av metalliskt guld. Även guld är resistenta mot angrepp av de flesta ämnen, reagerar den med och blir attackerad av klor och klorföreningar. Bladguld reagerar starkt med klor, och man bör därför tas vid tillämpningen av bladguld att materialet inte kommer i kontakt med ämnen som innehåller klor. (Se referenser 1)

Gold och Gold Leaf

Guld är en av de "ädla metaller", en klass av metaller noterades för resistens mot oxidation (rost och korrosion). De flesta syror attackerar inte guld, men klorerade syror kommer. Guld är mycket mjukt: ett uns kan bli slagna i en 300 kvadratmeter stor plåt. Sådana tunna blad kallas bladguld. (Se referenser 2 3)

bladguld och Pure Klor

Klor reagerar lätt med guld. Om en bit guldlöv är i en behållare där klorgas frigörs kommer bladguld brinner med en lysande grön flamma. Resultatet av denna kemiska reaktion är guld klorid. (Se referenser 1)

bladguld och Klor Rengöringsmedel

bladguld används för dekoration på böcker, manuskript, prydnadsföremål, tavelramar och även mat. Vid rengöring objekt som har bladguld dekoration, är det viktigt att inte använda rengöringsmedel som innehåller klor. Blekmedel är inte tillräckligt koncentrerad för att orsaka bladguld att bränna, men det kommer matt det. Även vatten från inhemska utbudet kan innehålla tillräckligt med klor för att döva guld. (Se referenser 1, 2 och 4)

    Previous:nothing
    Next:hur man byter batterier elverktyg
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org