välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är inne i ett skruvlock lykta batteri?

Postad av : Charlotte Wannberg

En skruv-top lykta batteri används för att driva objekt som kräver relativt hög spänning. Dessa inkluderar stora ficklampor och lyktor, speciellt sådana som används för säkerhetskopiering belysning. Dessa batterier består av en avlång väska innehållande flera elektrokemiska celler

Missuppfattningar

Tvärtemot vad många tror, ett batteri och en elektrisk cell är olika. En cell är den enskilda spänning-producerande enhet. Ett batteri refererar till en eller flera seriekopplade celler. En skruv-top lykta batteri består av ett antal celler kopplas till varandra och till ett par skruv-top-terminaler.

Konstruktion och funktioner

I batterilådan finns flera metallburkar eller elektrokemiska celler, ansluts via terminaler. Inne i burkar finns två elektroder (metallplattor) och en elektrolyt (en pasta eller vätska som leder ström). En kemisk reaktion äger rum inne i varje cell som producerar el. Cellerna är anslutna till kontakterna på två skruvplintar.

Varning

en långvarig Internet rykten hävdar att en stor lykta batteri kan innehålla så många som 32 AA-batterier. Detta är helt felaktigt. Dessutom demontering ett batteri är farligt eftersom det innehåller giftiga ämnen och kan även utgöra en risk för elstötar. I varje fall inne i cellerna inte kan användas i stället för vanliga konsumenter batterier.

    Previous:nothing
    Next:vargar och de hotade arterna agera
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org