välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vargar och de hotade arterna agera

Postad av : Stefan Svensson

Wolves bodde en gång i hela USA, men deras antal reducerades signifikant i mitten av 1930-talet på grund av konflikter med människor. Vargar är federalt skydd enligt Endangered Species Act från 1973, men de fortfarande står inför hot från bönder som förlorar boskap till vargstammens. Förlust av livsmiljöer bidrar också till populationsminskningar för vargar och de arter som de lever på

Identification

Två arter av vargar -. Grå varg och röd vargar-bor i USA. Gray vargar finns i en mängd av päls färger, inklusive grått, svart och vitt. Vuxna grå vargar kan mäta upp till 32 inches på axeln och upp till 6 1 /2 meter lång från nos till svans. De väger mellan 55 och 130 kg. , Med män i allmänhet är större än honorna. Red vargar, uppkallad efter den rödaktiga päls på öron, ben och nacke, är mindre än grå vargar. Vuxna nå en genomsnittlig höjd av 26 inches på axeln, en medellängd på 4 meter från nos till svans och väger mellan 45 och 80 kg.

Historia

kongressen antagit utrotningshotade arter, eller ESA, 1973 att ge federalt skydd och inrätta återhämtningsinsatser för hotade arter. US Fish and Wildlife Service, eller FWS, administrerar ESA för mark och sötvattensarter. FWS anges grå vargar i nedre 48 staterna och röd vargar som hotade år 1973 inom ramen för ESA. Grå vargarna fick första federala erkännande som en utrotningshotad art 1967 under ESA: s föregångare, utrotningshotade arter Preservation Act.

Geografi

Grå vargarna i kontinentala USA bor i skogar, berg och gräsmarker i flera delstater. Deras sortiment sträcker sig från Washington till Michigan och så långt söderut som New Mexico. Red vargar strövade en gång i hela sydöstra USA, men återstående populationerna finns bara i fem län längs den nordöstra kusten i North Carolina.

Status

Även FWS listar den grå vargen art, Canis lupus, som hotade, några underart har en annan status på grund av deras befolkningar. Hotade grå vargpopulationer bor i Colorado, North och South Dakota, Michigan, Oregon, Utah, Wisconsin, Washington och New Mexico. FWS listor vargpopulationer i Minnesota som hotade, vilket innebär att de kan bli utrotningshotade i den närmaste framtiden. FWS bort grå vargar i norra Klippiga bergen region från ESA listan i 2008 på grund av befolkningens återhämtning. Som av 2010, FWS rapporter om att den utrotningshotade röda vargstammen i naturen nummer mellan 100 och 120.

Bevarande

Från och med 2010 är FWS att ansträngningarna fokuseras på återvinning av akut hotade röda vargar och den mexikanska grå vargen underarter. FWS övervakar experimentella grå varg som var återinsättas Arizona, Texas och New Mexico som en del av det mexikanska Gray Wolf Recovery Program. FWS kör Red Wolf Recovery Program på Alligator National Wildife Refuge i Manteo, North Carolina. Arten Survival Planen består av ca 200 röda vargar uppfödda i fångenskap i flera anläggningar i hela USA.

    Previous:nothing
    Next:effekten av klor på bladguld
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org