välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad gör en rättsmedicinsk entomolog?

Postad av : Charlotte Wannberg

Forensic entomologer använder sina kunskaper av insekter för att lösa rättsliga frågor. Fältet grundades av en fransk vetenskapsman vid namn Bergeret, som studerat insekters för att hitta ledtrådar om död en okänd spädbarn

Upptäcka Missbruk

I våldtäkt och övergrepp fall till rättspsykiatrisk entomologer studera insekter reda på om någon har lämnat arbetsoförmögen. I dessa fall kroppsvätskorna av någon som har blivit drogad eller fastbunden kan locka buggar.

Uppskatta Time of Death

I mordutredningar, rättsmedicin entomologer utnyttja buggar på den avlidne att uppskatta hur mycket tid har förflutit sedan de dog. Denna uppskattning är baserad på storlek och vikt av de buggar närvarande.

Undersöka brottsplatser

Förutom att behandla fel som hittats på en kropp, rättsmedicinsk entomologer också granska insekter på brottsplatsen. Denna process innebär att mäta temperaturen på jorden och observera vegetation och väderförhållanden i området där dödsfallet inträffade.

DNA

Forensic entomologer kan använda DNA från insekter för att fastställa de arter som finns på en brottsplats. Dessutom, om insekter har fått i sig blod från människa, kan kriminaltekniska entomologer få DNA från insektens mag-tarmkanalen.

Toxikologi

Precis som insekter kommer att festa på offrets blod, kommer de också att äta kroppsvävnad. Om gifter av något slag var inblandade i en död kan kriminaltekniska entomologer utvinna ämnen från dessa insekter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org