välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

black-tailed rådjur kost

Postad av : Ulf Friberg

Två olika arter av black-tailed rådjur finns i Nordamerika. Den colombianska svart svans ligger främst i norra Kalifornien genom Washington. Den Sitka svart-tailed rådjur bor i sydöstra Alaska. På grund av skillnader i läge, kosten skillnader

colombianska Diet

colombianska svart-tailed rådjur föredrar anbud gräs, nya blad, örter och tips av filialer under våren och sommaren. Detta är den centrala födosök tid för att bygga upp nödvändiga fett för hösten hjulspår och vinter perioder stress. Under vintern colombianska svarta svansar äta douglasgran, släpande björnbär, salal grenar, röda blåbär, orgel idegran och västra cederträ.

Sitka Diet

Under sommarmånaderna, sitkarenen foder på örtvegetation och gröna blad på ängarna och fjällnära områden. Under vintern måste de nöja sig med vintergröna örter och vedartade bläddra. Enligt Alaska Department of Fish and Game, områden med låg snöfall ger bunchberry och avslutande björnbär för rådjur. Djup snö ansamlingar täcka dessa livsmedel, vilket begränsar rådjur att du läser på Woody stjälkar, såsom blåbär, gula ceder och odört. Men vedartade bläddra är otillräcklig foder för att upprätthålla den energi reserver Sitka.

Äta Schema

Båda arterna av svart-tailed rådjur föredrar att mata vid skymning och gryning. Men är mogna rådjur känd för att äta på natten. I varmt väder, rådjur föredrar att sängen i skogrika områden. Bucks är kända för att spendera mycket tid födosök under brunsten säsongen, istället tillbringa sin tid jagar inte.

Matvanor

Instinct leder svart-tailed rådjur för att undvika öppna områden med liten täckning. På grund av detta, är de ofta på gränsen av träd linjer. Sitkarenen befinner sig begränsas till skogarna under 1500 fot i höjd under vintern. De föredrar att stanna kvar i gamla skogar där trädkronorna snappar en majoritet av snöfall. Detta ger rådjur med tillväxten av vissa foderväxter. I extrema vintrar har Sitka varit kända för att föras längre ner i höjd. Enligt Andy Long, i Apogee Photo Magazine, kan vissa röra sig även på stränderna längs kusten.

Diet-Based Mortality

Den främsta dödsorsaken för colombianska svart-svansar är vinter svält. Bristen på rätt kost efter en stressig hjulspår säsong orsakar många spänn för att dö. De har helt enkelt inte fettet förnödenheter som behövs för att genomföra dem under hela vinterhalvåret. Sitkarenen uppleva en större befolkningsminskning under sever vintrar. Men rådjur har hög reproduktion och populationer återhämtar sig vanligen i snabb takt.

    Previous:nothing
    Next:sjukdomar hos nyfödda föl
    
    Copyright © 2011 give2all.org