välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

induktion uppvärmning av vatten

Postad av : Jan-Olof Stoor

Induktionsvärmning avser en process där elektricitet passerar genom en spole för att generera ett magnetfält. Den energi från det elektromagnetiska fältet genererar en stor mängd värme. Induktionsvärmning värmer objekt i området utan kontakt med föremål. I fråga om induktion, finns det dock kontakten mellan värmeelementet och den container som innehöll vatten eller mat

Du behöver:.
Järnspik
. Isolerad koppartråd.
Eltejp.
Avbitartång /strippor.
D-cells batteri.
Galvaniserad spik (eller ståltråd).
Potatis.
DC-voltmeter.

Hur Induktion fungerar

I artikeln "Induktion" av forskaren Richie Tessla anges att induktionsugnar fungerar genom att koppla en spole till en hög frekvens källa till växelström elektrisk ström . Den växelström genererar en intensiv magnetfält i centrum av spolen. Ingenjörer kan värma objekt genom att placera dem inuti spolen.

Induction Kaminer

En induktionshäll är en speciell typ av kök som används principerna för induktion för att generera värme. Att koka vatten på en induktionshäll, måste du placera vatten i en kastrull gjord av järn eller annan magnetisk metall. Slå på spisen för att driva brännaren, som är coil-formad. Elektricitet flyter genom brännaren, genererar ett elektromagnetiskt fält. Det elektromagnetiska fältet tränger då den magnetiska kokkärlet, genererar värme inne i fartyget. När vattnet kokar, är värme som överförs till matlagning element. Resten av kaminen är kall, och värme stannar omedelbart efter att brännaren är avstängd.

Fördelar med Induktion uppvärmning av vatten

Enligt theinductionsite. com tillåter induktionsmatlagning bättre precision vid matlagning. I fråga om kokande vatten, kan du ta med vatten till en snabb koka, en långsam koka eller sjuda genom att justera mängden el som passerar genom brännaren. Du kan också koka vatten snabbare med hjälp av induktion uppvärmning än med andra metoder. Värm överföringar direkt till kokkärlet, och du kan värma upp vattnet till exakt temperatur som behövs för kokning.

Nackdelar Induktion

Den största nackdelen med att använda induktionsugnar att koka vatten du behöver järn eller rostfritt stål krukor för att induktionsugnar att arbeta. Induktion kaminer är också dyrare att köpa än gasolkök. I februari 2010 en induktionsspis kostar ca $ 1. 700 i genomsnitt, medan en gasspis kostar ca $ 800

Säkerhet Induktion

Induktionsuppvärmning är säkrare än andra typer av uppvärmning. Resten av köket är fortfarande svalt, och elementet kyls omedelbart när kaminen stängs av eller en skål med vatten tas bort från brännaren. Det finns ingen risk för strålning från induktionsvärme.

    Previous:nothing
    Next:Galapagos sköldpaddor "diet
    
    Copyright © 2011 give2all.org