välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om människans biologi

Postad av : Jeanette Morales

Människokroppen är ett komplext system av organ och vävnader som arbetar tillsammans för att behålla livet. Den mänskliga kroppen består av mer än 100 biljoner celler som innehåller gener och annan information som behövs för att skapa och underhålla människan. Celler bildar vävnader, vävnader bildar organ och organ arbetar tillsammans för att bilda organsystem

Du behöver:. .
Mineraliska eller stenprover
Skala.
u00A3 2
 slägga (tillval).
Mejsel (tillval).
Handskar.
Skyddsglasögon.
Rock torktumlare.
Assorted tumbling gryn.
Vatten.
Grus och sand (tillval).

Vävnader

vävnad är en samling av liknande celler som grupp samman för att utföra en specialiserad funktion. Det finns fyra större typer av vävnad i kroppen: epitel, bindväv, muskelvävnad och nervvävnad. Epitelvävnad är tätt packade celler som fungerar som foder i olika delar av kroppen. Epitelvävnad håller kroppens organ separat och skyddas. Skin är en typ av epitelvävnad. Bindväv ger stöd och struktur för kroppen. Muskelvävnad är specialiserad vävnad som kan kontraktet. Nervvävnad har förmågan att genomföra och generera elektrisk signal i kroppen.

Organs

En orgel är en samling av vävnader fungerar tillsammans för ett gemensamt syfte. Lever, njure, hjärta och hud är alla organ. Huden är det största organ i människokroppen. Organsystem är uppbyggda av två eller flera organ som arbetar tillsammans för att utföra en funktion. Det finns 10 olika organsystem.

Skeletal, muskulös och cirkulationssystem

skelettet ger stöd för kroppen, det skyddar inre organ och ger fastsättning platser för organ. Skelettet består av ben, senor, ligament och brosk.

Muskulära systemet ger rörelse. Muskler arbeta i par för att röra armar och ben, och de kontrollera förflyttning av material genom organ inklusive tarmarna.

cirkulationssystemet transporterar näringsämnen, gaser, hormoner och avfall genom kroppen. Organen som är involverade i detta system är hjärtat, blodkärlen och blodet.

Nervös, reläer Andningsvägar och tarmsystem

nervsystemet elektriska signaler i hela kroppen. Det styr beteende och rörelse och kontroller processer såsom cirkulation och matsmältning. De organ i nervsystemet är hjärnan, ryggmärgen och perifera nerver

andningsorganen ger gasutbyte mellan blodet och miljö. Syre absorberas av utvisade blodet och koldioxid. Andningsorganen består av näsan, luftstrupe och lungor.

Matsmältningssystemet bryter ner och absorberar näringsämnen som är nödvändiga för underhållet och tillväxt. Matsmältningssystemet består i munnen, matstrupen, magen, och tunntarm och tjocktarm.

Utsöndringsmekanismerna, endokrina, immunsystemet och lymfsystemet, och det reproduktiva systemet

utsöndringsmekanismerna systemet filtrerar bort avfall, överflödigt vatten och överskott näringsämnen från blodomloppet. Det innebär i urinledaren, urinblåsa och urinrör.

Det endokrina systemet förmedlar kemiska meddelanden genom kroppen som styr fysiologiska processer såsom tillväxt och absorptionen av näringsämnen. Detta system innebär de körtlar som utsöndrar endokrina hormoner som hypothalamus.

Immunsystem förstör invaderande mikrober och virus från kroppen. Det lymfatiska systemet tar bort fett och överflödig vätska från blodet. Immunförsvaret och lymfsystemet engagera lymfa, lymfkörtlar, vita blodkroppar, T och celler b.

Reproduktiva systemet tillverkar celler för reproduktion. I den manliga, är spermier skapas, och i den kvinnliga, är äggceller skapas organen som är involverade i den kvinnliga omfattar äggstockarna, äggledarna, vagina och mjölkkörtlar. I den manliga de är testiklarna, sädesblåsorna och penis.

    Previous:nothing
    Next:gräsmark djur information
    
    Copyright ©2011