välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

elektrisk ledningsförmåga information

Postad av : Camilla Näslund

El är en viktig resurs som används för att driva en oräkneliga mängd av apparater, maskiner och processer. Denna källa av kraft sker genom en rad åtgärder som arbetar för att skapa och direkt strömmar. Grundläggande principer i fysik stöder hur denna process fungerar när vissa material och villkor införs

atomstruktur

Atomer är byggstenar för allt material som finns. Atomer är minimala partiklar består av atomkärnor, protoner, neutroner och elektroner, enligt California Energy Commission. Elektroner finns utanför kärnan medan protoner och neutroner visas på insidan. En atom struktur hålls samman av positiva och negativa laddningar som finns i den. Neutroner hålla en neutral laddning, protoner en positiv laddning, och elektroner en negativ laddning. I så fall kommer stabila atomer har samma antal protoner och elektroner. Varje element har en annan atomära struktur, vilket är anledningen till vissa delar leda elektricitet bättre än andra.

Joner

atomer som har ett ojämnt antal protoner och elektroner kallas joner och har en instabil-eller destabiliseras-atomära struktur, enligt California Energy Commission. Joner kan bära en negativ eller positiv laddning beroende på om en elektron saknas eller en extra elektron är närvarande. Vissa material som metaller har hög elektrisk ledningsförmåga potential på grund av hur deras elektroner beter sig. Vissa atomära delar håller hårt i den omgivande elektroner, metaller har en lösare tag. Detta lösa håll: en annan närliggande material, kraften, eller energin kan ta dessa lösa elektroner bort från dess kärna.

Funktion

Elektrisk ledningsförmåga uppstår när en serie av elektroner dras från deras respektive atomer och gjorde att flöda i en nuvarande, enligt California Energy Commission. När detta händer är elektroner förs över från en atom till en annan. Eftersom varje atom förlorar en elektron, det blir en positivt laddad jon som naturligt söker upp en annan elektron för att balansera dess struktur. Fritt flytande elektroner är i en mening dras med av jonladdningen närvarande inne i materialet. En liknande uppsättning villkor skapas när elektricitet längs en tråd eller genom en krets.

Electron Effekter

Den naturliga beteenden av elektroner gör det möjligt att leda elektrisk ström på olika sätt, beroende på California Energy Commission. Genom att manipulera hur mycket laddning som genererats inom ett material, olika intensitet nuvarande produceras. Magnetisk energi är ett av de sätt elektroner är gjorda för att röra sig längs en tråd. Magnetisk energi kan orsaka elektroner att bryta sig loss från sina respektive atomer om kraften är stark nog. När elektroner bryta sig loss, börjar de att agitera andra närliggande elektroner. När tråd används som ett ledande material, kan fria elektroner göras för att springa längs vajern och skapa en elektrisk ström.

Resistance

Elektrisk ledningsförmåga kan regleras av mängden motstånd som finns i ledande material, enligt till Boston University Atomerna finns inuti material som gummi, trä och tyg håller sina elektroner tätt, vilket gör det svårare att skapa en elektrisk ström. I samma mening kan vissa metaller skall användas inom en viss enhet för att bättre reglera hur mycket ström som flyter. Isolering är gjorda av mindre ledande material av just denna anledning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org