välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar vanliga mineral

Postad av : Camilla Näslund

Den första principen för att identifiera vanliga mineral är "Stenar och mineraler är inte samma sak. " Varje sten innehåller två eller flera olika mineraler, och de olika mineral kombinationer är det som gör varje typ av rock unik. Det finns tusentals kända mineral, men bara cirka 100 av dessa är gemensamma tillräckligt för att kompensera de viktigaste delarna av klipporna. Använd följande steg för att hjälpa dig att identifiera vanliga mineral

Du behöver:
Fälthandbok
. Förstoringsglas.
Oglaserad porslin kakel.
Hammer.
Koppar öre.
Glasskiva.
Magnet.
Utspädd saltsyra.


1.
Skaffa en bra guide mineralogi område. Detta gör att du kan läsa om varje gemensamt mineraler, se hur de ser ut och jämföra de fysiska egenskaperna hos exemplaren hittar du till bilder i din guide.
2.
Do några inledande behandlingen innan du går ut på jakt efter mineraler att identifiera. Detta ger dig möjlighet att lära sig vanliga mineral-legitimation terminologi, liksom den faktiska fysiska egenskaper som skiljer mineraler från varandra. Du får lära dig att sådana saker som färg, strimma, öppenhet, lyster, hårdhet, klyvning och fraktur, tillsammans med andra faktorer som densitet och kristall form, avgöra arten av gemensamma mineraler.
3.

Memorera ovanstående egenskaper som används för att identifiera de gemensamma mineraler. Lär dig betydelsen av varje termin. Detta kommer att göra ditt jobb lättare när du är ute på fältet.
4.
Gå ut och samla så många intressanta utseende exemplar som du skulle vilja försöka identifiera.
5.
Använd ditt område guide som hjälper dig att fastställa vilka prover för att samla in för fortsatta studier. Jämför dem med bilderna i guiden ger dig en bättre uppfattning om vilka typer av mineraler klipporna hittar du sannolikt innehåller -. Eller åtminstone som mineraler de visuellt liknar
6
<. br> Studera din exemplar ytterligare hemma. Använd objekten i listan ovan enligt anvisningarna i din guide för att kontrollera egenskaperna för varje prov mot de mätningar som visar olika typer av gemensamma mineraler. Använd porslin bricka för att testa strimma, hammaren för att testa klyvning eller frakturer, öre och glasskivan att uppskatta hårdhet, magneten att identifiera metalliska mineraler och utspädd saltsyra för att testa pulveriserade mineraler. Följ guiden noggrant, med anteckningar för att hjälpa dig att nå en korrekt slutsats.

Tips och varningar


  • aldrig testa bra mineral prover eller föremål av värde, t. ex. smycken , med någon av de metoder som orsakar skada på provet.
  • aldrig smaka ett mineral, om inte särskilda instruktioner om att göra så av en expert.
  • använder utspädd saltsyra med omsorg.
    
    Copyright © 2011 give2all.org