välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan studera natthimlen

Postad av : Charlotte Wannberg

Även frånvaro av ljus kan innebära ett hot mot någon, kan det också vara lugn och vacker. I tusentals år gamla kulturer har byggt stora civilisationer och strukturer i enlighet med stjärnorna på himlen. Uppfattas som små prickar, är det svårt att föreställa sig att planeter hundra gånger större än våra existerar. I motsats till andra naturliga fenomen har stjärnorna och konstellationer varit relativt oförändrad under årtusenden. Studera dessa skapelser kommer att ge en nyfunnen uppskattning för natthimlen.
1.
Köpa ett teleskop. Även om storlekar och priser av teleskop kan avsevärt antal, kan en prisvärd en hittas på auktionssajter såsom eBay eller Amazon. Ett teleskop i synnerhet som är prisvärd och utmärkt kvalitet är det Orion SkyQuest XT8 (se referenser).
2.
Skaffa en bok om stjärnor, planeter och galaxer. Även om du kan köpa en bok i en bokhandel, är biblioteket en utmärkt resurs för kostnadsmedvetna Gazer. National "Geographics Backyard guide till Night Sky" (se referenser) ger diagram, råd och handfasta tips för att förbättra observation tekniker.
3.
Välj en plats. När såg på natthimlen, är det nödvändigt att hitta en plats som är långt borta från alla ljusföroreningar. Berg och campingplatser är utmärkta platser att ge en tydlig och öppen natthimlen.
4.
Välj tid och datum när himlen är klar. Kontrollera den lokala väderprognosen och välja dagar som är mest förmånliga för att studera. Titta in i månen mönster också. Detta kan hittas i "bondepraktikan" tidningen och på nätet.
5.
Välj en konstellation, planet, eller galax visa. Använd dina böcker som en resurs. Tittar in i teleskopet och försöka hitta objektet på himlen. Stäng din bok och försöka att exakt lokalisera och namnet på objektet. Använd en bit skrot papper och göra anteckningar på koordinaterna och plats också.
6.
Igenom vad du har lärt dig. Leta upp och namnge varje konstellation, planet eller något annat objekt som du har studerat från dina tidigare sessioner. Se om du kan exakt lokalisera dessa när himlen är klar och stjärnorna är synliga.

Tips och varningar


  • använda kikare om du inte kan skaffa ett teleskop .
  • anmäla sig till ett astronomi klass i din high school eller universitet.
  • Gå till ett museum som har ett planetarium.
    
    Copyright © 2011 give2all.org