välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är granat skiffer?

Postad av : Camilla Näslund

När folk tänker på granat, tror att de vanligtvis av djupröda ädelsten. Endast en liten mängd mineral granat är ren nog att vara slipade och polerade till smycken. Garnet är ett ganska vanligt material, och det är oftast hittas i form av granat skiffer

Funktioner

Garnet skiffer är en kvarts mineral, och den kommer att kristalliseras lika i alla riktningar. Det har inte klyvning och vid tryck på, kommer det att bryta sig in i skarpa, oregelbundna bitar. Garnet skiffer är mycket hårt, mellan 6,5 och 7 på Mohs hårdhet skala. Det kan vara grå, silvergrå eller brun till färgen, med en gnistrande titt på grund av lager av glimmer och inbyggda kristaller granat.

Geografi

I USA kan granat skiffer finns i Idaho, New York och Montana . Många andra nationer mina granat skiffer, däribland Kina, Indien, Ryssland, Australien och Turkiet. Är

Funktion

Garnet skiffer används ofta i industrin inställningar. Det mals ner och används sedan som slipmedel. Samtidigt som det ursprungligen användes för att göra slipband och slippapper, idag är det ofta används för att göra slippulver och som en blästring material. Det används också i vatten filtrering och det vatten som används för vattenskärning.

Alternativ

Det finns flera andra nötande material som kan användas istället för granat skiffer. Naturliga mineraler som kunde användas i stället innehålla kvarts, diamant, korund och staurolite. Kiselkarbid och smält aluminiumoxid är syntetiska material som också skulle kunna användas i stället för granat skiffer.

Historia

Termen granat kommer från det latinska ordet för granatäpple, som var granatum. Den lilla röda kristaller av granat inbäddade i berget var tänkt att likna lösa granatäpplekärnor. Den ursprungliga användningen för granat skiffer var som granat sandpapper.

    
    Copyright © 2011 give2all.org