välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden mellan en AC & DC motor

Postad av : Jeanette Morales

Alla elmotorer delas in i två allmänna kategorier: växelström (AC) och likström (DC). Enkel, pålitlig växelströmsmotorer springa apparater och industriell utrustning. Leksaker och hybridbilar dra nytta av DC-motor är lätt variabel hastighet

Beskrivning

AC och DC-motorer använder el för att producera roterande mekanisk energi. De har en metall hölje, som innehåller väsentliga delar. En AC-motor har en enklare konstruktion och färre delar.

magneter

DC motorer har ett par permanenta magneter. De levererar en del av den roterande kraft som vrider rotorn. En växelströmsmotor använder endast elektromagneter.

Kommutator

De flesta likströmsmotorer har penslar och en kommutator, delar som är viktiga för deras verksamhet. De upplever friktion och tjänat ut. AC-motorer är mer tillförlitliga eftersom de inte använder penslar eller en kommutatorn.

Kostnad

För en given effekt, DC motorer är dyrare att göra. Ju större komplexitet sin formgivning tillägger kostnad.

Variable Speed

De flesta AC-motorer köras på en fast hastighet som bestäms av AC-frekvens. I USA är detta 60 Hertz. Nuvarande avgör en likströmsmotor hastighet, så de flesta applikationer som kräver en variabel hastighet motor Använd DC sorten.

    
    Copyright © 2011 give2all.org