välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad händer med pyruvat under anaeroba förhållanden?

Postad av : Jeanette Morales

Respiration är hur celler omvandla mat till energi. Under det första steget i denna process, glukos molekyler bryts ned till molekyler av en kolbaserad substans som kallas pyruvat. Om syrgas inte är närvarande, fortsätter andning cykeln inte förbi glykolysen scenen. Denna typ av andning-utan syre-kallas anaerob andning

Glykolys förklaras

Glykolys förekommer i både aerob respiration och anaerob andning. Under detta skede delas varje glukosmolekyl på mitten, bildar två molekyler pyruvat. Om det finns syre bryts pyruvat ned ytterligare till koldioxid, vätejoner och en elektron transport molekyl som kallas NADH (den reducerade formen av nikotinamid-adenindinukleotid). Om syrgas inte är närvarande, pyruvat jäser. I växter, skapar jäsning etanol alkohol, djur, skapar jäsning mjölksyra

kemiska sammansättning av Pyruvat

Varje molekyl av pyruvat består av tre molekyler av kol och sex molekyler av väte. . När pyruvat skapas, en liten mängd energi frigörs.

Jäsning Förklarat

Enligt Royal Society of Chemistry dokument "Kemi för biologer, celler behöver för att ständigt skapa en molekyl elektrontransport kallas NAD + (i oxiderad form av nikotinamid-adenindinukleotid) att fortsätta utföra glykolys. Utan syre, är denna molekyl genereras inte i tillräcklig mängd för att hålla kroppen igång. Således måste celler genomgå en annan kemisk reaktion i syfte att generera NAD +. Denna reaktion ger jäst i växter eller mjölksyra i människa.

Anaerob respiration och motion

När människor utövar, ibland syretillförseln behövs för att driva musklerna är slut snabbare än det kan återställas. När detta händer, muskelceller tillfälligt skifta över till anaerob andning för att generera energi. Mjölksyra bygger i musklerna som ett resultat av denna process. Övermättnad av mjölksyra leder till muskelkramper och trötthet.

Anaerob respiration och energi

Alla andning genererar energi för cellerna så att de kan utföra viktiga funktioner. Ger dock anaerob andning mycket mindre energi än aerob respiration. Enligt "Kemi för biologer," anaerob andning ger bara 10 procent av den energi som tillhandahålls av aerob respiration. En liten mängd energi genereras vid nedbrytning av glukos till pyruvat, men pyruvat kräver ytterligare uppdelning och kombination med syre för att generera en stor mängd energi.

    
    Copyright © 2011 give2all.org