välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

svamp jakt på Mt.

Postad av : Charlotte Wannberg

Jakt och samlande var det enda sättet att hitta mat att äta i tusentals år. Nu har vi stormarknader. Men föda för vilda livsmedel-i synnerhet, svamp-är tillbaka i mode, som folk ser att återknyta kontakten med naturen och deras förflutna. Band av mycophiles regelbundet ses roaming skogsarealer i jakt på ätliga svampar. Mount Hood i Oregon är ett område med enorm naturlig skönhet och ger en perfekt ställe att gå svampplockning

Geografi

Mount Hood är det högsta berget i Oregon, ett tillstånd i nordvästra USA. Ligger ca 50 miles öster om Portland, Mount Hood och låglänta området runt det få rikliga nederbörden varje år på grund av höjden. Detta regn, tillsammans med solsken Oregon tycker även skapar precis de rätta förutsättningarna för svamp att växa. Den bästa tiden att gå svampplockning i Mount Hood området i höst.

Överväganden

Det finns ingen behövs tillstånd för svampplockning på Mount Hood, så länge som plockade svamp är för "personligt bruk". Gränsen för personligt bruk är en liter svamp per fordon per dag. Allt över detta belopp anses vara för kommersiellt bruk, och ett tillstånd måste köpas. Svampar är inte tillåtet att plockas från alla bebyggda rekreationsområde på eller runt Mount Hood.

Typer

murklor svamp är en av de mest uppskattad av plockare på grund av dess smak och sällsynthet. Enligt Fred Shipley och Richard Bishop i Oregon mykologiska Society, talade till Portland Examiner, andra populära, ätbara svampar växer vilt i Mount Hood området inkluderar: kantareller (Cantherellus formosa), vita kantareller (Cantherellus subalbidus), boletes (Boletus edulis, mirabilis och arter leccinum), goliatmusseroner (Tricholoma magnivelare), sparassis crispa, svavel hylla (Laetiporus coniferacola) och stekt kyckling svamp (Lyophyllum decastes)

Identifiering

Alltid ta en Fälthandbok med dig. . Bra område guider ger beskrivningar och bilder av alla svampar som kan växa i området. Fält guider lista också några giftiga svampar som liknar dem som du kanske vill plocka, hjälper dig att undvika potentiellt dödliga förväxling. Det är bäst att gå ut i en grupp första gången du går svampplockning eller gå upp med lokal mykologiska samhälle. De personer som deltar i dessa samhällen har många års svampplockning erfarenhet och kan hjälpa dig att undvika några giftiga svampar. Oregon mykologiska Society är närmast mykologiska samhället till Mount Hood.

Varning

Svampplockning är jätteroligt, och att äta resultatet av dina ansträngningar är underbar. Men var försiktig. Det finns många fler giftiga svampar än ätbara sådana. Även erfarna plockare kan göra ett misstag. Aldrig äta rå svamp. Försök bara två lagade tsk. av en svamp sort när försöker för första gången. Vänta 24 timmar efter att ha försökt att se till att det inte finns något fördröjd allergisk reaktion. Det är bäst att inte dricka alkohol första gången du prova en ny svamp arter eftersom detta ökar sannolikheten för en allergisk reaktion.

    
    Copyright © 2011 give2all.org