välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

ekosystem bevarande kontra bevarande

Postad av : Ulf Friberg

Bevarandet av ekosystem och bevarande är viktiga miljö-koncept som drivs av allvarlig ekologisk nödvändighet. Det finns dock skillnader mellan bevarande och konservering

Konservering

Bevarande är handlingen att göra marken eller något annat ekosystem juridiskt otillgängliga för utveckling eller utnyttjande av byggare och andra personer. När bevara ett ekosystem, är de åtgärder som vidtagits helt enkelt att skydda den från inflytande.

Typer

USA National Park Service är dedikerade till att bevara nationalparkerna. Dessa parker skall överlåtas felfri för andra generationer, enligt US National Park Service motto.

Bevarande

Bevarande är ett aktivt engagemang för att upprätthålla, underhålla och förbättra ett ekosystem. Bevarande ofta handlar om att ersätta eller ta bort växt-och djurarter för att skapa ett sunt ekosystem.

Typer

Bevarande ofta uppnås genom hjälp av biologerna och andra specialister som kan bestämma vilka åtgärder som behöver vidtas för att skydda ett ekosystem. Bevarande, å andra sidan, bygger på en icke-interventionistisk strategi

Betydelse

I fall av både bevarande och bevarande, är slutmålet i huvudsak samma: skydd av naturresurser och djurliv. Även om metoderna kan skilja sig åt, bevarare och naturvårdare båda syftar till att hålla ekosystem intakt och frisk.

    
    Copyright © 2011 give2all.org