välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är den allmänna strukturen på en snöflinga?

Postad av : Magnus Ekblad

De flesta människor inte får mer än ett flyktigt ögonkast på en snöflinga, eftersom flingorna smälta eller snabbt gäng tillsammans med andra snöflingor, förlora sin identitet. Individuella snöflingor har verkligen en unik egenskaper, dock som bygger på en allmän sexsidiga struktur fruset vatten. Forskarna studerar fortfarande snöflingor och deras egenskaper för att lära sig mer om hur denna struktur bildas

Terminologi

Termen snöflinga faktiskt är något missvisande i de flesta användningsområden. Om du menar en enda enhet av is, är den korrekta termen snökristall. "Snowflake" används ofta generellt för att hänvisa till en enda snökristall eller några kristaller snö som sitter ihop.

Molekylstruktur

Även om du inte kan se den med blotta ögat, en snökristall molekylära struktur ser ut som fackverk. Syreatomerna binds samman med väteatomer i symmetriska hexagoner att bilda gallret. Den kemiska formeln för en snökristall är H2O, eftersom snön är gjord av vatten.

Hexagonal Prism

Snowflakes alla börjar som sexkantiga prismor, som ser ut som ett rör, men med sex raka sidor i stället för att runda. Dessa prismor kan vara kort och bred (plattor), lång och smal (kolumner) eller proportionellt. När de växer, grenar utvecklas och bildar vad vi traditionellt bilden som en snöflinga form.

Branching morfologi

Den slutgiltiga strukturen hos en snökristall beror på temperaturen och vattenmättnad av luft. Den "normala" struktur som de flesta människor bild när de tänker på en snöflinga form som kallas en Dendrite, och dessa utgör på två punkter --- när luften är måttligt mättade och temperaturen är runt frysning eller när luften är extremt mättad och temperaturen är runt noll grader Fahrenheit. Annars snön bildas kristaller i mer egendomligt formade pelare eller plattor. Fysiken bakom varför och hur snökristaller växa med olika former är fortfarande inte förstod mycket väl.

Unikhet

Många människor frågan om snöflingorna verkligen är unika. Det kan inte vara vetenskapligt bevisat, eftersom du måste samla varje snökristall i världen att jämföra dem. Men det är ytterst osannolikt att en två snökristaller som är exakt lika. Snökristaller som fortfarande är hexagonala prismor utan grenar kan se likadana ut, men när grenarna börjar växa, utvecklas snöflingan hundratals funktioner. Och eftersom även bara 15 funktioner kan ordnas i mer än en biljon olika sätt, är det osannolikt att 100 har eller mer någonsin skulle ordnas på exakt samma sätt två gånger.

    
    Copyright © 2011 give2all.org