välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är borsyra skiljer sig från borax?

Postad av : Charlotte Wannberg

Även borsyra och borax båda innehåller bor, de är mycket olika högmolekylära föreningar. Deras fysiska och kemiska egenskaper, naturliga tendenser förekomst och använder alla är ganska unika. Båda föreningarna är toxiskt vid förtäring, så var försiktig runt husdjur och barn

fysiska egenskaper

Borsyra är en luktfri vitt fast vid rumstemperatur. Borax finns i rumstemperatur som antingen en fast eller tjock flytande och har en blekgul färg. Det luktar svagt av rengöringsmedel och producerar såpbubblor när det blandas med vatten

kemiska egenskaper

borax och borsyra har olika kemiska egenskaper. Borsyra är molekylformel är BH3O3 och formella kemiska namn är bor trihydroxide. Borax är molekylformel är B4Na2O7-10H2O. Borax är vetenskapligt heter natrium tetraborate dekahydrat.

Förekomst

Borax är ett naturligt förekommande mineral som består av natrium, bor, syre och vatten. Det är allmänt finns inbäddad djupt i marken tillsammans med lera och andra ämnen. I USA är det främst hämtade från en uttorkad sjöbotten område som kallas Searles Lake i Mojaveöknen.

Borsyra framställs genom att kombinera borax med svavelsyra, saltsyra eller annan stark syra. Det kan också hittas i sin gasform i vissa vulkaniska områden.

Använder

Borsyra har egenskaper som gör den till en utmärkt antimykotisk, antiseptiska och antivirala substansen. När utspädd i vatten, kan du använda det som en ögondusch eller antiseptisk. Borsyra är också i insektsmedel, galvanisering, garvning läder och kosmetik.

Borax är användas i många tillämpningar i hushållet. Det har användbarhet som en vattenavhärdare och ett rengöringsmedel. Borax används i industriella applikationer såsom svetsning, som insekticid och ogräsmedel.

Tillgänglighet

Inköp borax innebär endast en resa till tvättmedlet delen av affären. Borsyra är tuffare att hitta, även om det kan köpas online och i vissa apotek.

    
    Copyright © 2011 give2all.org