välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

varför är regn naturligt sura?

Postad av : Stefan Svensson

Inte alla regn kan betraktas rent vatten. Rent vatten är varken alkaliskt eller surt. När regnet faller från atmosfären de orenheter som samlas in ändringar pH-värdet i regnvattnet, vilket gör det lätt sur. PH-värdet i vattnet avgör om det är surt eller basiskt

pH

surt eller alkaliskt vatten mäts på en skala från noll till 14. Den skala som används är ett mått på potentiell vätejoner, som kallas pH. När pH-värdet för ett ämne är över sju, anses det vara en bas eller alkaliska ämnen. Om pH är under sju anses sura, medan ämnen med ett pH på exakt sju är betraktas som neutralt.

PH Rain

Regnvatten samlas föroreningar som faller från atmosfären. En av dessa föroreningar är atmosfäriskt koldioxid eller CO2, vilket är en svag syra. Det är möjligt för regn att kombinera med andra ämnen i atmosfären som kommer att öka alkaliniteten av dess pH-värde, såsom svävande jord damm, men de flesta regnvatten i slutändan har ett pH mellan fem och sju, vilket gör det lätt sur.

Föroreningar

Enligt Environmental Protection Agency, EPA eller, utöver atmosfäriskt CO2, svaveldioxid och kväveoxider bidrar även till försurning av regn. EPA CITES förbränning av fossila bränslen för att skapa elektricitet utsetts som ansvarig för 2 /3 av svaveldioxidutsläpp och 1 /4 kväveoxider.

Acid Rain

Om regn har ett pH under fem det kan anses vara surt regn. EPA anges att "Surt regn är särskilt skadligt för sjöar, vattendrag och skogar och de växter och djur som lever i dessa ekosystem. " EPA fortsätter med att säga att surt regn bildas av både naturliga och konstgjorda källor. Vulkaner och ruttnande vegetation ökar naturligtvis syrahalten i regn, medan förbränning av fossila bränslen är den främsta mänskliga faktorer av surt regn.

Effekterna av surt regn

När surt regn faller på landskap och ekosystem den börjar ändra pH i det drabbade området. Vissa områden kan neutralisera den ökade surhetsgrad väckt den av surt regn, detta kallas buffertkapacitet. Men för att områden med låg buffertkapacitet, eller oförmåga neutralisera syror, kommer att se pH-värdet sjunker i sura nivåer. EPA uppger att det i dessa områden med låg buffertkapacitet den ökade surhetsgrad orsaker aluminium, vilket är mycket giftigt för växter och djur, för att sättas ut i ekosystemet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org