välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du gör din egen guldvaskning utrustning

Postad av : Jonathan Nyberg

Guldvaskning är en urgammal teknik för siktning guld från grus och sand längs en flodstrand. Anledningen till att det fungerar är eftersom guld är tyngre än andra material som stenar och sand. Processen är egentligen enkel men kräver en del övning att behärska. Använd din guld pan att ösa upp några av de sand och grus längs flodstranden med lite vatten och skaka vattnet runt för att tvätta lättare material ur din panna. När smuts och grus har tagits bort, kommer du att vara kvar med guld flingor och nuggets (förutsatt att det finns något guld att finna i det område du är panorering).

Improviserad guldvaskning Utrustning


1.
Hitta ett stort grunt behållare. Du kan använda en mängd olika poster som en improviserad guld kastrullen från ett grunt Tupperware skål till en pajform. Det viktiga punkter att komma ihåg är storlek, färg och form av pannan. Om din panna är för stor, kommer du inte att kunna använda den utan stora ansträngningar. Om det är för liten att du inte kommer att kunna sålla mycket material på en gång. Håll dig borta från guld-och silver-färgad kastruller eftersom du inte kommer att kunna se guld och kan sluta med att tvätta bort det. Ett kärl med en plan botten och svagt sluttande sidor kommer att fungera bäst. Materialet din behållare är gjord av är inte så viktigt. Plast, metall och även trä kommer att fungera bra så länge de mått och färg är rätt.
2.
Tvätta behållaren eller matolja. Om det finns olja i pannan kan det leda till att guldet flingor att stiga till ytan och flyta bort. Kontrollera alltid din panna innan du börjar använda den för att vara säker på att det är rent.
3.
Tillsätt några extra verktyg som hjälper dig att tvätta ditt guld som en sprutflaska för att styra en ström av vatten precis där du vill ha den och en skärm som hjälper dig att enkelt tvätta ur smutsen utan att förlora den flingor och nuggets.

Make Your Own Gold Pan


1.
Köp en bit av höggradigt plåt cirka två meter i kvadrat. Ärligt talat, kan detta kosta mer än en färdig guld kastrull.
2.
Rita en 18-tums fyrkant i mitten av plåten genom att mäta sex inches in från varje sida. Använd en penna för att markera din kvadrat. Detta inne torg kommer att utgöra basen av ditt guld pan.
3.
Skär en 30-graders wedge från varje hörn på insidan torget. Rita en linje från hörn till hörn av plåt. Börjar på hörnen på insidan torget, mäta en 15-graders vinkel på varje sida av linjen löper diagonalt från hörn till hörn. När du är klar med dina mätningar, har du en kilform som börjar i varje hörn på insidan torget och kör till kanten av plåten. Klipp alla fyra kilar ut med vassa snips. Kasta kilarna.
4.
Böj utanför klaffar längs linjen på insidan torget fram tills de möter på kanterna. Använd en stor rak som hjälper dig att böja plåt snyggt och jämnt längs sidorna på insidan torget.
5.
Svetsa lappar ihop där de möts. Du kommer att ha ett grunt pan med en 18-tums fyrkant flat botten och grunt sluttande sidor. Tvätta matolja innan användning.

    
    Copyright © 2011 give2all.org