välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fåglar och deras ungar i det vilda

Postad av : P-O Lennartsson

Någon turen att observera fåglarna bygger bo och uppfödning av ungar är vittne till ett underverk av naturen. De unga i de flesta arter kräver en stor omsorg från sina föräldrar innan de är redo att klara sig själva

precocial Fåglar

Några fågelarter, till exempel änder och strand fåglar, är borymmare, vilket innebär att de föder unga som är redo att lämna boet nästan omedelbart efter att ha brutit ut ur ägget. Efter kläckningen är ungarna täckta med ner och deras ögon är öppna.

Bostannare Fåglar

De flesta fåglar, inklusive alla sittande fåglar, är bostannare, vilket innebär att deras unga har kläckts med liten eller ingen ned, med slutna ögon och kräver föräldrarnas utfodring tills de ytterligare mogna, beroende på Birds of Stanford hemsida vid Stanford University.

föräldraansvar

I arter där båda föräldrarna tar hand om ungarna, de manliga ofta samlar mat medan honan tillbringar mer tid grubbel-att hålla fågelungar varma, skyddade och säkra från rovdjur.

Utfodring

Hos vissa arter är honan den huvudsakliga leverantören av mat för de unga, men i andra jobbet är enbart mannens eller delas. Några bär mat till de unga, medan andra regurgitate mat de ätit när de återvänder till boet.

Nest Rengöring

synnerhet för de fåglar vars ungar måste mogna innan de lämnar boet, är det nödvändigt för föräldrarna att befria boet av avfall för att förebygga sjukdomar. De unga i många typer av fåglar producera en fekal sac, vilket gör det lätt för föräldrar att avyttra, säger ornitologi. com.

    Previous:nothing
    Next:När går en björk skjul dess frön?
    
    Copyright © 2011 give2all.org