välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

forskning verktyg

Postad av : Valon Istrefi

i hela USA, är vetenskapliga forskare gör långsamma framsteg mot att förstå olika aspekter av sjukdom och biologiska processer. Alla framsteg under de senaste decennierna utan tvekan har underlättats av en armé av verktyg som gör vetenskapliga forskningen mer effektiv och mer exakt. Några av de mest grundläggande verktygen flesta laboratorier använder har utökat gränserna för vad som kan studeras och har minskat den tid det tar att göra det.

Pipetman och Electronic Balance

Den mest utbredda av sökverktyg, Pipetman och balanserar, säkerställa noggrann mätning av vätskor och fasta ämnen respektive för alla typer av experiment. En Pipetman är ett handhållet instrument som just åtgärder volymer under 1 milliliter. Med hjälp av denna enhet kan volymer kan mätas exakt ner till en bråkdel av en mikroliter (miljondels liter). Elektronisk saldon möjliggör exakta mätningar av fasta ämnen ner till en bråkdel av ett mikrogram. Sådana små mått möjliggör för det småskaliga experiment, som bevara material som ofta är svåra att förvärva eller mycket dyrt att köpa.

Incubators, kylskåp, frysar och Kryogena tankar

människans kroppstemperatur är varmare än rumstemperatur. Därför att studera däggdjursceller samt de bakterier och virus som lever på dem är experiment görs i kuvöser som håller höga temperaturer. Kylskåp, frysar och kryogena tankar är också värdefulla eftersom de hålla konstant, men mycket lägre, temperaturer. De ger ett viktigt medel för långtidsförvaring för olika typer av celler, DNA, enzymer eller proteiner.

polymeras Stol (PCR) Machine

PCR är en teknik för en utvidgning av en liten mängd DNA i en större, användbara volymen som utvecklades av Kary Mullis på 1980-talet. Även tidigare gjort för hand, nu PCR är automatiserad, och nästan alla biologiska Labbet är utrustat använder en PCR-maskin för en mängd möjliga användningsområden.

Mikroskop

Mikroskop är ett av de första vetenskapliga verktyg på skivor. På 1600-talet gjorde Robert Hooke och Anton van Leewenhoek sin prägel på vetenskap med tidig mikroskop. Idag finns flera olika typer av mikroskopi-ljusmikroskopi, elektronmikroskopi, även de som använder fluorescerande prober-och de alla i princip har samma syfte. De gör det möjligt för forskare att se organismer, partiklar och cellulära händelser som är för små att se med våra ögon ensam.

Kromatografi

Kromatografi kollektivt hänvisar till flera metoder att separera ämnen baserat på deras biokemiska egenskaper. Oftast görs detta antingen som en metod för att rena ett önskat objekt från andra eller som en metod för att identifiera ett ämnen som förekommer i en lösning. Populära metoder inkluderar kolumn och tunnskiktskromatografi.

Elektrofores

I elektrofores, är ett elektriskt fält anbringas på en gel block som innehåller DNA eller protein prover. Detta orsakar DNA-fragment eller proteiner att flytta beroende på deras storlek, så att de lättare identifiering.

Centrifugering

Precis som tvättmaskinen centrifugeringen separation av vatten från kläder, skiljer en centrifug tätare material med hjälp av centrifugalkraft. Centrifugering spelar en central roll i många vanliga laboratoriesed där större material, såsom celler, måste isoleras från likvida komponenterna av lösningar.

    Previous:nothing
    Next:hur du lagrar torrbatterier
    
    Copyright © 2011 give2all.org