välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur orkaner framsteg?

Postad av : Magnus Ekblad

Hurricanes är tropiska cykloner, lågt system tryck tillsammans med skyfall, åska och en cirkulär rotation vindar över 75 miles per timme. På norra halvklotet vindar flödet i en moturs riktning. På södra halvklotet de flyttar i medurs riktning. Orkaner bildas över vatten och ofta flytta upp på land, vilket fått förödande skador

Hur Hurricanes Formulär

Hurricanes kräver ett antal villkor för att bilda, sägs det i Tropical Weather webbplats. Lågtryck måste bilda på en lägre nivå i atmosfären. Kroppen vatten över vilka de utgör måste nå minst 80 grader. Låg stabilitet måste vara närvarande för att möjliggöra djup konvektion och tillväxten av cumulusmoln att bygga. Stämningen ska innehålla stora mängder fukt på mid-level. Åska måste kunna bygga på höga höjder med en vertikal vindskjuvning. Och en Corioliseffekten, ett resultat av jordens rotation orsakar vindar att avvika till höger, måste tillåta moturs rotation. En skillnad i den övre atmosfären som möjliggör transport av massa från orkanen måste också finnas. Dessa villkor måste finnas för att en orkan till form, men med dessa villkor införs innebär inte nödvändigtvis en orkan bildas.

Vad gör Hurricanes Grow

När dessa väderförhållanden möts, stormar och regn växa mer organiserat , och vindarna flytta till lågt tryck mitt i stormen. Varmt vatten värmer upp luften, vilket kan göra att stiga i centrum. Luften stiger och producerar värme som ger systemet ännu mer energi.

Hur Hurricanes Flytta

Hurricanes drag av rådande vind strömmar kring stormen. Stormarna röra sig i riktning av strömmarna. Hurricanes resa från öst till väst. När de börjar röra sig norrut, utbyter de ostliga vindar för västliga vindar. När styrning vindarna är svaga, stormar ta på ett oberäkneligt väg som gör prognoser om landföringspunkten svårt, enligt Atlanten oceanografiska och meteorologiska Laboratory (AOML). Passage över land minskar en orkan energi.

Orkanen Landföring

Orkanen småningom styr mot närliggande mark och korsar över den, varvid dess kraftiga vindar och skyfall som kan bryta fönster, slunga tunga föremål genom luften, lyft tak och förstöra växtlighet. Häftiga regn blöta marken och översvämningar kan orsaka ytterligare skada.

The Eye

Efter den första kanten av orkanen har passerat, det finns en period av lugn. Regnet upphör och solen kan komma ut, men detta är inte slutet av stormen. Detta är den lugn del i centrum av stormen rotation. Mer destruktiva vindar och regn kan förekomma som den yttre cirkulerande band passera över området.

Stormvågor Efteråt

stormfloder ofta följa orkaner. De skapas av störningar av vattnet från vindar och skyfall som inträffade. De kan orsaka farliga översvämningar längs kustområdena. De flesta av de dödsfall som sker från orkaner är en följd av stormvågor.

Slut på Hurricane

Så småningom, de villkor som orsakar orkanen försvinna och den energi som föder det är inte längre tillgänglig. Stormen försvagas, vilket ger en svag vädersystem som kan producera en hel del regn.

    Previous:nothing
    Next:orkan projekt med färgämne
    
    Copyright © 2011 give2all.org