välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om orkanen spårningsverktyg

Postad av : Jeanette Morales

Orkanen spårning är en föränderlig vetenskap som använder olika metoder och anordningar för att samla information om en orkan. Information som samlats in från de anordningar som används av National Hurricane Center att förutse banan och intensiteten hos en storm

Fakta

Fyra stora metoder som för närvarande används för att spåra orkaner satellitbilder, Doppler radar, spaningsplan och observationsstudier utrustning.

Funktion

Satellitbilder ger information om spåret och utveckling av en orkan, medan dopplerradar ger regn uppskattningar och porträtterar regnet band, öga väggen och öga av orkanen. Spaningsplan flygs in i ögat av orkanen av både National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) och flygvapnet Reserve att samla in data, inklusive tryck, öga plats och storm storlek. Observationsstudier utrustning såsom data bojar relä relevant information.

Betydelse

De uppgifter som samlas in av de olika enheterna matas in i modeller orkanen förutsägelse, vilket resulterar i möjligheten för de nationella Hurricane Center för att ge data som är kritiska för bra förberedelse av boende som kommer att påverkas av stormen.

Historia

Den första amerikanska satellit för att övervaka vädret var TIROS, som lanserades 1960. Den amerikanska vädertjänsten inlett ett nationellt system orkan varning mot slutet av 20-talet.

Potentiella

Nästa generation av utrustning har möjliggjort insamling av mer detaljerade och exakta mätningar och data. Mer sofistikerade satellitteknik låter meteorologer att övervaka både Atlanten och östra Stilla samtidigt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org