välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

orkan projekt med karamellfärg

Postad av : Jonathan Nyberg

Storm Cells

Meteorologer talar om storm celler hela tiden. Denna demonstration hjälper eleverna att förstå vad de ser ut och hur de bildas. Läraren delar klassen upp i tre eller fyra grupper. Varje grupp blir lite vegetabilisk olja, lite vatten, två 2-liters flaskor läsk och en Tornado Twister rör. Dessa rör är ihåliga med spiral åsar insidan som ger eleverna att skruva en flaska i vardera änden. Först, blanda de några karamellfärg med oljan och fyll därefter en flaska fylld till tre fjärdedelar med vatten och häll oljan ovanpå.
Pensel.
40-watts glödlampa.
60-watts glödlampa.
75-watts glödlampa.
Pin fuktmätare.
Wood.

1.
Städa ur frysen med en hink fylld med i en lösning med hälften vardera blekmedel och vatten. Använd en svamp och gummihandskar, och kasta både när du är klar.
2.
Borra fyra 1/2-tums hål i varje sida av frysen på toppen, och ytterligare åtta hål i interiören botten av frysen.
3.
Ring en behörig elektriker för att koppla elektriska komponenter för trä ugnen. Be elektriker för att montera en elektrisk låda i frysen på toppen och installera en elektrisk termostat varmvattenberedare i rutan. Fråga sedan att ett ljus sockel och en huva armatur installeras i centrum botten av frysen, och att de två ska anslutas så att termostaten styr ljuset. Slutligen har en strömbrytare kopplas till ljus och monterad på utsidan av frysen så att ljuset kan stängas av för att ändra glödlampan.
4.
Placera en 40-watts glödlampa i ljuset uttaget på insidan av frysen.
5.
Coat oskyddade nedskärningar inom trä bitarna med grön ved sealer med hjälp av en pensel, ladda sedan bitarna på hyllorna inne i frysen.
6.
Stäng frysen ordentligt och slå på ljuset. Låt träet torka med att vänta en vecka sedan kontrollera fuktigheten genom att öppna frysen och använda en mätare stift fukt. När mätaren läser mellan 14 procent och 16 procent, byt ut glödlampan mot en 60-watts glödlampa. Kontrollera fukthalten igen i ytterligare en vecka. När fukt mätaren visar 12 procent eller lägre, byt ut glödlampan mot en 75-watts glödlampa. Kontrollera fukthalten i en vecka, och när den läser mellan 7 procent och 9 procent, stäng av ugnen och låt trä svalna i cirka en vecka.

    Previous:nothing
    Next:hur du tar bort solpaneler för en orkan
    
    Copyright © 2011 give2all.org