välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du skapar din egen klimat Karta över Europa

Postad av : P-O Lennartsson

"Klimat" beskriver hur vädret brukar vara på en viss plats vid en viss tid på året. Begreppet klimat är inte användbart för att göra särskilda väderprognoser, det är dock användbar för att definiera väder normer. Förstå klimatet är särskilt viktigt inom jordbruket, arkitektur, transport och anläggningsverksamhet. För att skapa ett klimat karta över ett stort område som Europa, måste du kompilera stora mängder väderdata från många enskilda platser. Skapa ett klimat karta kan vara ett utmärkt, om än tidskrävande, vetenskap projektet.

Du behöver:
Karta över Europa
. Kalkylprogram (valfritt).
Graphing programvara.


1.
Köp en fysisk (dvs. topografiska) kartan över Europa.
2.
Dela kontinenten i distinkta geografiska områden. Använd berg, kullar och stora vattenförekomster som gränslinjer. Om du gör det väl, kommer klimatet i en viss region tenderar att vara ganska konsekvent. Med flera regioner i mindre storlek kommer därmed att kraftigt öka noggrannheten i ditt klimat kartan.
3.
identifiera åtminstone en stad eller ort i varje geografisk region. Om du kan, identifiera flera specifika platser, företrädesvis utspridda från varandra. Detta kommer att öka noggrannheten i ditt klimat karta, i fall en plats i en region visar sig bli en avvikare, eller om en viss region har en blandad klimat.
4.
Bestäm hur exakta dina datapunkter kommer att bli. Att bygga ett klimat karta behöver du väderdata som spelades in på samma plats med jämna mellanrum under en period av ett år. En bra middle-of-the-road intervallet är att spela in väderdata från den 1 och 15 dagarna i varje kalendermånad, vilket ger dig 24 poäng av uppgifter för varje plats under loppet av ett år.
5.
Forskning väderdata under en period på ett år för varje plats. (Om vädret data inte är tillgängliga för en viss position, hitta en ersättare plats i samma region. ) Du kan oftast få dagliga vädret poster för varje plats från kommunens eller universitetsbiblioteken. Ibland dessa data är tillgängliga online. Om inte, kontakta biblioteken och fråga om kopior av data kan skickas till dig, du kan behöva betala en avgift
6
Record dagens högsta temperatur, låg temperatur,. . och nederbörd belopp för alla intervaller under en period av ett år, för alla platser i alla geografiska regioner. Du kan också spela dagens höga ihållande vindhastighet och riktning, om du vill. Detta är rådata som du kommer att göra din klimat kartan.
7.
Plotta data för alla intervaller under ett år på en viss plats. Varje variabel --- höga temperaturer, låg temperatur, nederbörd, etc. --- borde få en egen graf. Detta kommer att ge dig en känsla av hur vädret förändringar på en given plats under loppet av ett år. Upprepa detta steg för alla andra orter.
8.
Jämför grafer av alla platser i en viss geografisk region. Om de är lika varandra, är det bevis på att ditt geografiska område har en konsekvent klimat, vilket är bra. Upprepa detta steg för alla andra regioner.
9.
Koppla data från alla platser i en viss geografisk region. Detta ger dig möjlighet att skapa en enda uppsättning av grafer för varje region. Från denna kan du beskriva klimatet i hela Europa under ett visst år.
Tio.
Samla in data från andra år, med samma intervall och platser. Du kan sammanfoga data mellan år på en viss plats, vilket kommer att bidra till att neutralisera ovanliga väderhändelser och ger dig en mer exakt totala klimat-karta.

    Previous:nothing
    Next:varför är ögat av en orkan lugn?
    
    Copyright © 2011 give2all.org