välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är temperaturen i jordens medelpunkt?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Temperaturen i centrum av jorden är cirka 12. 600 grader Fahrenheit. Både temperatur och tryck blir allt högre man kommer närmast mitten av planeten

Identification

I mitten av jorden kallas för dess kärna. Det finns en inre kärna och en yttre kärna. Den inre kärnan är 800 miles i diameter. På grund av det höga trycket i den inre kärnan är det en massa av massivt järn och nickel på en förbluffande hög temperatur på omkring 12. 600 grader Fahrenheit.

Funktioner

Den yttre kärnan är ca 1400 miles tjock. Detta område av jordens centrum består av flytande nickel, järn och andra metaller. Kärnan i jorden har studerats genom att mäta seismiska vågor. De vinklar som dessa vågor är omdestineras berätta forskare om tätheten av kärnan.

Överväganden

än de centrala, sträcker sig en mantel för 1. 800 miles. Vid sin djupaste, är temperaturen i manteln runt 7. 950 grader Fahrenheit. Temperaturen sjunker i en takt av nästan tre grader för varje kilometer som du går bort från den inre kärnan mot ytan, som kallas skorpan. Så, manteln coolaste på vid Mohorovicic diskontinuitet, det skikt av materia mellan jordens mantel och dess skorpa.

Effekter

När de tektoniska plattorna i jordskorpan skift, är värme genom öppningarna. Ibland stenar som är rika på järn, magnesium och silikat bryta ut genom dessa öppningar. De stelnar när de kyls och till sin oceaniska eller kontinental jordskorpa. Skorpan är i genomsnitt 19 miles tjock. Sin högsta punkt, Mount Everest, har en genomsnittlig temperatur på toppen av negativa två grader Fahrenheit. Men den kallaste delen av jorden-har en årlig medeltemperatur på 67,1 negativa grader Fahrenheit

Expert Insight

Enligt forskare medeltemperaturen i vattnet vid ytan av-Vostok, Antarktis. jordens oceaner är 62,6 grader Fahrenheit. På den djupaste delen av havet, är temperaturen sannolikt mellan 35 till 37 grader Fahrenheit. Så stiger temperaturen närmare 8000 grader i 1. 800 miles från havsbotten till den djupaste delen av manteln. Den stiger sedan nästan 5000 fler grader innan den når den hetaste punkten på den inre kärnan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org