välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur hjälper maskar människor?

Postad av : Jonathan Nyberg

Daggmaskar

Daggmaskar är en term som hänvisar till flera tusen olika rörformiga, inträngning maskar som lever i hela världen. Alla daggmaskar är geophagus, eller jord-ätande. De förbrukar ruttnande löv och kvistar, smuts och även små stenar. Deras mat är överallt, och så är de -. Ett tunnland av bördig jord kan innehålla hundratusentals daggmaskar

Luftning

Daggmaskar hjälpa människor på flera sätt. En av de viktigaste sätten är luftning. Daggmaskar resa från nära ytan till djupt under jord, ständigt grävande genom jorden. De lämnar små hål bakom, kontinuerligt vrida upp och lossa jorden. Eftersom de flesta växter kräver god jord luftning och dränering att växa, är denna verksamhet verkligen bra att människor odla växter.

Breaking Down Leaves

Daggmaskar ta ruttnande löv från vid eller nära ytan och föra dem ner i sina hålor. De äter då och smälta dem, utsöndra humus. Inte bara denna verksamhet bort markens löv så att nya skott kan växa, men det berikar också jorden. Den humus att maskarna utsöndrar berikar marken för växterna växer där, inklusive grödor som är användbara för människor.

Befriande Minerals

Många daggmaskar äter även små stenar. Även de största av dessa stenar är bara lite över en millimeter i storlek, de fortfarande innehåller fångade minerals inuti. När maskarna smälta dessa små stenar, men den förbättrar jorden koncentrationen av sådana värdefulla mineraler som kväve, fosfor och kalium. Dessa mineraler fungerar som ett naturligt gödningsmedel för inhemska grödor som odlas av människor.

    Previous:nothing
    Next:hur är väte samlas in?
    
    Copyright © 2011 give2all.org