välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

information om svälja-tailed kolibri

Postad av : Ulf Friberg

Den svälja-tailed Hummingbird är en sydamerikansk art av kolibri mest anmärkningsvärda för sin distinkta, djupt kluven stjärt och relativt stora storlek

Identification

I likhet med andra i familjen, är svälja-tailed kolibrier färgad lysande, och detta släkte uppvisar en kropp som är huvudsakligen mörkgröna, med kungliga blå fjäderdräkt över huvudet och övre delen av svansen. Undersidan av svansen och vingpennor är träkol till svart. Honor och juveniler är något mindre levande.

Distribution

Swallow-tailed kolibrier kan hittas i de flesta i nordöstra Sydamerika, särskilt Brasilien, Bolivia och så långt norrut som södra Centralamerika. I söder är deras räckvidd begränsad till delar av Amazonas som är öppna och glest bevuxen, vilket kolibri till stor del undviker djupa regnskog, utan föredrar mer öppna landskap, parker och ängar

Diet

Precis. de flesta andra kolibrier, är svälja-tailed kolibri en nektar-eater, men det kommer då och då komplettera sin kost med små insekter. Swallow-tailed kolibrier tar nektar från nästan alla tillgängliga blommor.

Reproduktion

Om mat och väderförhållanden är acceptabla, kommer svälja-tailed kolibrier ras när som helst på året. Den manliga och kvinnliga engagera sig i en serie av uppvaktning "danser" luften, zick-zagging runt varandra. Paret bygger ett bo tillsammans från kvistar, växtmaterial, mossor och spindelvävsliknande eller något annat mjukt, där honan lägger två ägg. Hon bryr sig ensam för de unga.

Bevarandestatus

Swallow-tailed kolibrier är bland de härdigaste och mest anpassningsbara av kolibri arter, avel så länge förhållandena är gynnsamma. De är toleranta mot stadsmiljöer och är gemensamma sevärdheter runt fågelholkar i Sydamerika. De betraktas som en "livskraftig" arter på IUCN bevarandestatus lista.

    Previous:nothing
    Next:vad är meningen med andningen?
    
    Copyright © 2011 give2all.org